«Ա1+». Էրիկ Գաբրիելյանն Արցախի Ասկերան քաղաքից է։ Հայրենիքը հարկադրաբար թողնելուց հետո հաստատվել է Պտղնի գյուղում։ Հանրային սննդի սպասարկման ոլորտում մեծ փորձառություն ունեցող արցախցին Կոտայքի մարզի Արամուս գյուղում շինություն է վարձակալել, և կուտակած փորձն ու կարողություններն օգտագործելով փորձում է կրկին ոտքի կանգնել։
էրիկի մայրը՝ Ալվարդ Գաբրիելյանը նույնպես հացի արտադրությամբ էր զբաղվում Ասկերանում։ Լիակատար շրջափակման ամիսներին փուռն աշխատում էր գերծանրաբեռնված, հովհարային անջատումներին հարմարվելով, քանի որ Ասկերանի ու հարակից բնակավայրերի բնակիչներին հաց պիտի հասցնվեր։
«Վերաբնակվելով Հայաստանում, ընտանիքով որոշեցինք մեր գործն այստեղ շարունակել։ Շենքը վարձակալել ենք, սեփական ուժերով ներքին հարդարման աշխատանքներ իրականացրել, բավականաչափ ներդրումներ կատարել։ Նույն տարածքում մայրս և որդիս զբաղվում են թոնրահացի, արցախյան ավանդական ժենգյալով հացի, կարկանդակների արտադրությամբ։ Նախատեսում ենք նաև խմորեղեն արտադրամաս բացել»,- ասում է գործարարը։
Քանի որ Արցախում Էրիկ Գաբրիելյանի սննդի օբյեկտը հայտնի էր որպես համով ու մատչելի՝ որոշվեց նոր օբյեկտի անունը դնել «ԷՐԻԿԻ ՄՈՏ»։
Կարդացեք նաև
Անահիտ Պետրոսյան
Նյութն ամբողջությամբ՝ սկզբնաղբյուր կայքում: