Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Կանաչ տիրամիսու՝ մատչա թեյով (տեսանյութ)

Փետրվար 13,2022 16:12

Տիրամիսուի երկու տարբերակ՝ դասական տիրամիսուն եւ հատապտուղներով տիրամիսուն, տարիներ առաջ ներկայացրել եմ ձեր ուշադրությանը: Այսօր առաջարկում եմ պատրաստել մեկ այլ՝ կանաչ տիրամիսու:

Մատչա թեյը վերջին շրջանում աշխարհում շատ տարածված եւ «մոդայիկ» թեյերից է, իրենից ներկայացնում է փոշի կանաչ թեյ (ճապոներեն՝ մանրացրած թեյ), որ ճապոնացիներն ու չինացիները դարերով օգտագործել են: Համարվում է, որ այն շատ օգտակար հատկություններ ունի, հարուստ է հակաօքսիդանտներով, օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի քանակն օրգանիզմում: Մատչային վերագրվում են շատ ավելի օգտակար հատկություններ եւս: Մատչայի տարածմանը զուգահեռ՝ առաջացավ նաեւ մատչայով պատրաստվող խմորեղենների բազմատեսակ ընտրանի: Մատչայով տիրամիսուն դրանցից մեկն է: Իմ առաջարկած տարբերակում մատչա թեյին ավելացնում ենք նաեւ երկու ճաշի գդալ աբսենթ, որը կարող եք փոխարինել նաեւ որեւէ այլ կանաչ ալկոհոլային խմիչքով, օրինակ, Յագերմայստեր լիկյորով:

Անհրաժեշտ մթերքները

Սավոյարդի տեսակի թխվածքաբլիթ-300-400 գրամ՝ կախված ձեր մատուցարանի չափից

Մատչա թեյ- 2 ճաշի գդալ

Աբսենթ կամ որեւէ այլ ալկոհոլային խմիչ- 2 ճաշի գդալ (եթե երեխաներ էլ են ուտելու, կարող եք ոչինչ չավելացնել)

Մասկարպոնե պանիր-500 գրամ

Հավկիթ-5-6 հատ

Շաքարավազ-200 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում պատրաստենք մատչա թեյը: Դրա համար եռացրած, բայց մի փոքր սառած ջուրը՝ 80 աստիճան ցելսիուս, լցրեք մատչայի փոշու վրա, լավ խառնեք, ավելացրեք նաեւ ալկոհոլը եւ դրեք մի կողմ, որ սառչի:

Պատրաստեք կրեմը: Առանձնացրեք ձվի սպիտակուցը դեղնուցից: Շաքարավազի կեսով հարեք դեղնուցը, մինչեւ շաքարավազը լրիվ լուծվի եւ դեղնուցն էլ դառնա բաց լիմոնագույն: Ավելացրեք մասկարպոնեն, շարունակեք հարել, որ դառնա միատարր զանգված: Առանձին ամանի մեջ լավ հարեք սպիտակուցը՝ մնացած շաքարավազով: Բեզեն զգուշությամբ ավելացրեք դեղնուցային զանգվածին:

Սավոյարդիները թաթախեք մատչայի լուծույթի մեջ եւ շարեք ապակյա կամ կերամիկայից ամանի հատակին, վրան լցրեք կրեմը: Եթե ամանը փոքր չափսի է, բայց խորը, կարող եք երկու շերտով անել: Դրեք սառնարանը առնվազն չորս, ցանկալի է 8-12 ժամով:

Մատուցելիս վրան ցանեք մատչայի փոշի եւ մատուցեք: Քանի որ շատ նուրբ խմորեղեն է, պետք է գդալով դնել բաժինները, ոչ թե դանակով կտրել:

Պատրաստման եղանակն ու նրբությունները՝ տեսանյութում.

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2022
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28