Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խոզի փափկամիսը մանանեխով. թեթև կծվությամբ հյութեղ քնքշանք

Դեկտեմբեր 26,2021 12:43

Տոնական սեղանն առանց մսեղենի հնարավոր չէ պատկերացնել, առաջարկում ենք պատրաստել խոզի փափկամիսը մանանեխով:

Այս նախուտեստը կարելի է մատուցել ոչ միայն տաք վիճակում, ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի կամ բանջարեղենի հետ, այլ նաև որպես սառը խորտիկ:

Խոզի փափկամիսը մանանեխով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • խոզի միս-1,5 կգ,
  • սխտոր-4 պճեղ,
  • բուսական յուղ-3 ճաշի գդալ,
  • հատիկավոր մանանեխ-1 ճաշի գդալ,
  • քաղցր պապրիկա-1 ճաշի գդալ,
  • անուշաբույր աղացած պղպեղ-0,5 թեյի գդալ,
  • աղացած սև պղպեղ-0,5 թեյի գդալ,
  • աղ- 0,5 ճաշի գդալ։

Խոզի փափկամիսը մանանեխով. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ միսը, չորացնել բազմաշերտ թղթե սրբիչով:

_Սխտորը կտրատել, խցկել մսի վրա արված կտրվածքների մեջ, բոլոր կողմերից։

_Համեմունքները լցնել փոքրիկ ամանի մեջ, ավելացնել ձեթ, մանանեխ, խառնել, միսը պատել այս մածուկով, փաթաթել փայլաթիթեղի մի քանի շերտով, դնել սառնարանում 12 ժամ։

_Մարինացված միսը փայլաթիթեղի մեջ փաթաթված դնել կաղապարի մեջ, թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մեկուկես-երկու ժամ։

_Փայլաթիթեղի մեջ մանանեխով մարինացված խոզի միսը պատրաստ կլինի, երբ դանակով ծակելիս թեթև և թափանցիկ հյութ դուրս գա:

_Դրանից հետո նրբաթիթեղը զգուշորեն կտրատել, եզրերը հետ ծալել, շարունակել թխել ևս 15 րոպե, մինչև մսի մակերեսին շագանակագույն կեղև առաջանա։

Դե ինչ բարի ախորժակ։

Աղբյուր՝ https://baxadratomser.am/

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Դեկտեմբեր 2021
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Նոյ   Հուն »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031