Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Մայոնեզ եւ թարթար թանձրուկ (տեսանյութ)

Մայիս 16,2021 19:41

Ի տարբերություն խանութից գնածի՝ տնական մայոնեզը չի պարունակում ոչ մի քիմիական հավելում, կոնսերվանտներ, գույնի եւ համի կարգավորիչներ, բարելավիչներ եւ այլն: Իսկ եթե օգտագործեք նաեւ թարմ եւ բարձրորակ մթերքներ, այս մայոնեզը կարող է նույնիսկ ոչ միայն շատ համեղ լինել, այլեւ՝ օգտակար: Մայոնեզի հիմքի վրա կարող եք պատրաստել նաեւ թարթար թանձրուկ, որը մատուցվում է հիմնականում ձկնեղենի հետ:

Անհրաժեշտ մթերքները

Ձվի դեղնուց-  2 հատ

Մանանեխ-1-2 թեյի գդալ (մանանեխի քանակը կախված է ձեր ճաշակից, կարող եք նույնիսկ կես գդալ ավելացնել)

Բուսական յուղ- 200 մլ

Կիտրոնի հյութ կամ սպիտակ քացախ-1-2 ճաշի գդալ

Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Կարող եք ինչպես հարիչով (միքսերով) պատրաստել, այնպես էլ ձեռքի կամ սովորական կոտորակիչով (բլենդեր):  Իսկ եթե ժամանակ, ուժ եւ ցանկություն ունեք, սովորական հարիչը՝ ոչ էլեկտրական (венчик), նույնպես բավական է:

Սկզբում ձվի դեղնուցը լավ հարեք մանանեխի եւ աղի հետ: Ապա բարակ շիթով քիչ-քիչ ավելացրեք բուսական յուղը: Եթե ձեռքի կոտորակիչով եք պատրաստում, կարող եք միանգամից լցնել բուսական յուղի կեսը, հարել, ապա լցնել մյուս կեսը, նորից հարել:

Երբ միատարր զանգված դառնա, ավելացրեք քացախը կամ կիտրոնի հյութը, մի քիչ էլ հարեք եւ վերջ, մայոնեզը պատրաստ է:

Թարթար թանձրուկի համար արդեն պատրաստի մայոնեզին պետք է ավելացնել 1-2 հատ մանր կտրատած մարինացված վարունգ, եթե գտնեք՝ 1 ճաշի գդալ մարինացված կապար (каперсы), 1-2 ճյուղ մանր կտրատած սամիթ եւ սեւ պղպեղ:

Մանրամասները՝ տեսանյութում

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մայիս 2021
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Ապր   Հուն »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31