Մարտի 4-ին «Ռեստորանների ասոցիացիա» հասարակական կազմակերպությունը հաղորդագրություն էր տարածել, որում Հայաստանում գործող հասարակական սննդի և հյուրընկալության ոլորտի գործարարներն իրենց խորը մտահոգությունն էին հայտնում ՀՀ Առողջապահության նախարարության կողմից նոր սահմանափակումների հնարավոր ներմուծման կապակցությամբ:
«Մենք կորցրեցինք ամբողջ 2020 թվականը և աշխատել ենք 2019 թվականի 30 տոկոս հնարավորություններով։ Մեր բիզնեսմենների ֆինանսական միջոցները սպառված են, թույլ չենք կարող տալ ևս մեկ անգամ ընկնել լոքդաունի մեջ, ու սա նախազգուշացում է կառավարությանը, որ մեր ոլորտի բոլոր բիզնեսմենները խիստ բացասական են տրամադրված, և կոչ ենք անում քաղաքականությունը հանել և՛ առողջապահությունից, և՛ տնտեսությունից։
Կոչ ենք անում թողնել ռոմանտիզմը, ներքաղաքական, ներխմբակային շահերը և վերադառնալ աշխատանքային փուլ։ Չի կարելի մանիպուլյացնել կորոնավիրուսով հիվանդների թվով, եթե այդքան մտահոգ էին, թող հանրահավաքներ չանեին»,- «168 ժամ»-ի հետ զրույցում ասաց հանրային սննդի ոլորտի փորձագետ, ռեստորատոր Աշոտ Բարսեղյանը։
Անի ԿԱՐԱՊԵՏՅԱՆ
Հարցազրույցն ամբողջությամբ՝ «168 ժամ» թերթի այսօրվա համարում