Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Հավի կրծքամսի պատրաստման շատ մատչելի եւ շատ արագ եղանակ (տեսանյութ)

Հունվար 03,2021 16:20

Այս եղանակով՝ սխտոր+ մաղադանոս, ֆրանսիացիները հիմնականում պատրաստում են ծովամթերքները եւ գորտի տոտիկները, սակայն հավի կրծքամիսն էլ անչափ համեղ է ստացվում: Եվ ամենակարեւորը, որ նախապես հավը համեմելու, մարինացնելու կարիք չկա, ամեն ինչ արագ եւ հեշտ է ստացվում:

Անհրաժեշտ մթերքները

Հավի կրծքամիս- 2 կտոր՝ եթե ոսկորով է, ամբողջական է, կամ 4 կտոր ֆիլե

Ձիթապտղի յուղ-3 ճաշի գդալ

Կարագ-1 ճաշի գդալ

Ալյուր-2-3 ճաշի գդալ

Սխտոր-3 պճեղ

Մաղադանոս- մի քանի ճյուղ

Կիտրոն-1 հատ

Աղ, սեւ եւ կարմիր պղպեղ- ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հավի կրծքամիսը լավ լվանալ, ապա լավ չորացնել: Եթե ոսկորով եւ կաշիով է, դրանք հեռացրեք: Ֆիլեն կտրատեք խորանարդիկներով: Աղ եւ պղպեղ արեք: Ապա ավելացրեք ալյուրը, խառնեք: Ալյուրը չպետք է շատ լինի, բայց պետք է բավարար քանակով լինի, որ բոլոր կտորները ալրոտվեն:

Ձիթայուղն ու կարագը լցրեք թավայի մեջ եւ թավան դրեք կրակին: Հենց տաքանա, հավի կտորները լցրեք մեջը:

Մինչ հավը տապակվում է, մանր կտրատեք սխտորն ու մաղադանոսը: Կրծքամիսը բոլոր կողմերից լավ տապակվելուց հետո, ավելացրեք սխտորը, խառնեք, 1-2 րոպեից էլ ավելացրեք մաղադանոսը եւ կրակն անջատեք: Այս ամենը կտեւի ընդամենը 10 րոպե:

Մատուցեք կտրատած կիտրոնի կտորների հետ, վրան կիտրոնի հյուղ ցողած:

Բարի ախորժակ:

Մանրամասները՝ տեսանյութում.

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունվար 2021
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Դեկ   Փետ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031