Մեկ-երկու օրվա հացի օգտագործման մի հրաշալի եղանակ էլ դրանով այս անգլիական աղանդերը պատրաստելն է, որը կարող է նաեւ որպես հագեցնող նախաճաշ ծառայել:
Անհրաժեշտ մթերքները
Հաց- 200-300 գրամ
Կաթ-1 բաժակ
Ձու-3 հատ
Շաքարավազ-3/4 բաժակ
Վանիլի մզվածք- 1 ճաշի գդալ
Կակաչի սերմեր-1 ճաշի գդալ
Չամիչ-1 ճաշի գդալ
Կոնյակ-2 ճաշի գդալ
Կարագ-50 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Չամիչն ու կակաչի սերմերը լցրեք մի տարայի մեջ, վրան լցրեք վանիլի մզվածքն ու կոնյակը, թողեք առնվազն 10 րոպե:
Ձուն եւ շաքարավազը լավ հարեք, ավելացրեք նաեւ հալեցրած կարագն ու կաթը, կրկին հարեք: Հրակայուն տապակը կարագոտեք:
Հացը կտրատեք կամ շերտերով կամ մանր կտորներով ու լցրեք տապակի մեջ: Կաթնա-ձվային խառնուրդին ավելացրեք կոնյակով կակաչի սերմերը, եւ այդ ողջ խառնուրդը լցրեք հացի վրա:
Դրեք նախապես 175-180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 20-25 րոպեով: Հանեք եւ մատուցեք տաք վիճակում, վրան լցնելով կամ եփված կրեմ, կամ պաղպաղակ, կամ պարզապես թթվասեր:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ