Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խնջլոսով նրբահամ աղցան

Մարտ 22,2020 15:03

Մի քանի անգամ խանութներում, շուկաներում նկատել եմ, որ մարդիկ վաճառողներին հարցնում են՝ սա ի՞նչ է, ինչպե՞ս են պատրաստում՝ ցույց տալով «խնջլուս» կամ «խնջլոս» յուրահատուկ անունով կանաչին: Այդ իսկ պատճառով որոշեցի այս անգամ պատրաստել հենց այդ շատ նրբահամ բանջարեղենը:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խնջլուս- 0,5 կգ

Ձիթապտղի յուղ- 2 ճաշի գդալ

Քացախ կամ կիտրոնի հյութ- 2 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Ինչպես բոլոր այլ գարնանային եփվող կանաչիների (բանջարների) դեպքում՝ սիբեխ, մանդակ, պարոն բանջար եւ այլն, խնջոլոսի պարագայում էլ ամենադժվարը, ավելի ճիշտ՝ ժամանակատարը, դա մաքրելն է: Խնջլոսը սոխուկ է, այնպես որ նրա սպիտակ մասը՝ գլուխը, հողի տակ է լինում, հետեւաբար, պետք է շատ մանրամասն մաքրել, ազատել բոլոր հողոտ հատվածներից եւ շատ լավ լվանալ:

Մինչ լվանում եք խնջլոսը, կրակին դրեք մեծ կաթսայով լիքը ջուր: Հենց ջուրը եռա, ավելացրեք 1 ճաշի գդալ աղ: Լվացած եւ քամած խնջլոսը լցրեք աղով ջրի մեջ: Մոտ 3-4 րոպեից, երբ ջուրը կրկին կսկսի պղպջակներ արձակել, խնջլոսը հանեք ջրից, լցրեք քամիչի մեջ:

Կարող եք հենց այդպես էլ ուտել, կարող եք նաեւ աղցան պատրաստել: Դրա համար պետք է պարզապես խնջլոսի վրա ավելացնել ձիթապտղի յուղ (ինչպես աղցանների մեծամասնության դեպքում՝ ցանկալի է վերցնել «extra virgin» տեսակի ձիթայուղը) եւ քացախ կամ կիտրոնի հյութ: Ես այս աղցանի համար նախընտրում եմ օգտագործել «բալզամիկ» քացախը, բայց նաեւ՝ կիտրոնի կտորներ դնել կողքը:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մարտ 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Փետ   Ապր »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031