Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Տավարի մսով աղցան

Հունվար 26,2020 16:30

Այս աղցանը կարող եք պատրաստել ինչպես տապակած, ջեռոցում պատրաստած, այնպես էլ՝ ուղղակի խաշած տավարի մսով, պարզապես կարեւոր է, որ միսը լինի փափուկ եւ հեշտ ծամվող: Ես այս աղցանը սովորաբար պատրաստում եմ, երբ ավելանում է մեկ-երկու կտոր լանգետ, սթեյք կամ ռոստբիֆ: Շատ գեղեցիկ է ստացվում, շատ համեղ եւ նաեւ՝ օգտակար:

Անհրաժեշտ մթերքները

Տավարի տապակած, եփած կամ ջեռեփ փափուկ միս-150-200 գրամ

Հազարաթերթիկ- 1 կապ

Ռուկոլա-15-20 տերեւ

Չերրի լոլիկ-10-12 հատ

Պարմեզան կամ որեւէ այլ պինդ, յուղոտ պանիր- 50 գրամ

Ձիթապտղի յուղ-100 մլ

Կիտրոնի հյութ- 2-3 ճաշի գդալ

Մանանեխ-2 ճաշի գդալ

Աղ, սեւ, կարմիր պղպեղ- ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հազարաթերթիկը եւ ռուկոլան լավ լվանալ ու շատ լավ չորացնել: Խոշոր կտրատել, շարել մատուցարանի մեջ:

Տավարի միսը կտրատել ծղոտաձեւ, շարել աղցանի տերեւների վրա:

Չերրի լոլիկները մեջտեղից կիսել, շարել աղցանի տերեւների վրա: Պանիրը քերել քերիչով կամ բանջարեղեն կեւղեւահանելու դանակով, դասավորել աղցանի վրա: Եթե ուզում եք՝ աղցանին կարող եք մի քանի հատ ընկույզ ավելացնել կամ կարմիր սոխի մի քանի շերտ: Աղցանի վրա աղ, սեւ ու կարմիր պղպեղ, ցանկության դեպքում՝ չորացրած կանաչի ավելացրեք (ես սովորաբար չորացրած հազրեվարդ կամ օրեգանո եմ ավելացնում):

Առանձին փոքրիկ խորը ամանի մեջ իրար խառնել մանանեխը, կիտրոնի հյութն ու ձիթապտղի յուղը: Կարող եք այս բոլորը լցնել ապակյա բանկայի մեջ, կափարիչով փակել եւ լավ թափահարել:

Ստացված թանձրուկը լցրեք աղցանի վրա եւ մատուցեք:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունվար 2020
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Դեկ   Փետ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031