Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խորոված սմբուկը՝ հունական ձեւով

Սեպտեմբեր 08,2019 12:45

Հունաստանում խորոված սմբուկ պատվիրելիս պատրաստ եղեք, որ ձեզ կմատուցեն այսպիսի գեղեցիկ եւ համով ուտեստ, որը նաեւ հեշտ է պատրաստվում եւ կարող է դառնալ ձեր սեղանի զարդը:

Անհրաժեշտ մթերքները

Սմբուկ- 4 հատ

Թարմ կանաչ կամ կարմիր պղպեղ- 1 հատ

Սոխ- 1 գլուղ

Թարմ կանաչիներ- մի քանի ճյուղ

Թարմ լոլիկ- 2 հատ

Աղ, պղպեղ, չորացրած կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի

Ձիթապտղի յուղ- 2 ճաշի գդալ

Ֆետա պանիր- 50-100 գրամ

Պինդ սպիտակ կամ դեղին պանիր- 8 շերտ (Հունաստանում «հալումնի» տեսակի պանիր են դնում, որը շատ նման է սուլուգունիին, բայց կարող եք նաեւ որեւէ այլ պինդ պանիր օգտագործել՝ սկսած չանախից կամ լոռիից, մինչեւ հոլանդական տեսակի պանիր)

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկները լավ լվանալ, մեջտեղից կիսել երկու մասի: Ամեն կտորի վրա խաչաձեւ կտրվածքներ անել, աղ ցանել, թողնել մի քանի րոպե մնա, լվանալ, չորացնել եւ դնել 200-220 աստիճան տաքացված ջեռոցը՝ մինչեւ սմբուկը եփվի: Դա կտեւի մոտ 20-25 րոպե:

Մինչ սմբուկը եփվում է, լավ լվացեք եւ մանր կտրատեք լոլիկը, սոխը, կանաչիները: Խորոված սմբուկի միջուկը հանեք, լցրեք կտրատած բանջերեղնի վրա, ավելացրեք համեմուքները, ձիթայուղը, լավ խառնեք: Լցոնը հետ լցրեք սմբուկների կեղեւների մեջ, վրան դրեք ֆետայի կտորներ եւ պինդ պանրի շերտերը եւ դրեք ջեռոց եւս 10-15 րոպեով, մինչեւ պանիրը հալվի:

Մատուցեք տաք վիճակում, թեեւ սառն էլ շատ համեղ է:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Սեպտեմբեր 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Օգո   Հոկ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30