Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խոզի կողիկները՝ «բարբեքյու» թանձրուկով

Մայիս 26,2019 13:10

Բարբեքյու թանձրուկը պատրաստման բազմաթիվ եղանակներ ունի: Վաճառքում կան նաեւ արդեն պատրաստի սոուսներ: Սակայն բոլոր տարբերակներում անփոխարինելի բաղադրիչներից են տոմատի մածուկը, կետչուպը եւ մուգ եղեգնաշաքարը: Այս տարբերակը, որն առաջարկում եմ, ամենահեշտերից է:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խոզի կողիկներ- 1-1,5 կգ-անոց կտոր

Թանձրուկի համար՝

Կետչուպ- 1 բաժակ

Տոմատի մածուկ-2 ճաշի գդալ

Մուգ եղեգնաշաքար- 3 ճաշի գդալ

Սոյայի թանձրուկ- 3 ճաշի գդալ

Աղ- 1 ճաշի գդալ

Սխտորի փոշի-1 ճաշի գդալ

Սոխի փոշի- 1 ճաշի գդալ (եթե ժամանակ ունեք դրա փոխարեն կարող եք շատ մանր կտրատել եւ լավ տապակել 1 գլուխ սոխ)

Վուսթերյան թանձրուկ- 1 ճաշի գդալ

«Հեղուկ ծուխ» (жидкий дым) կոչվող թանձրուկ-  0,5 թեյի գդալ

Աղացած կարմիր պղպեղ չիլի-1 թեյի գդալ

Աղացած սեւ պղպեղ-0,5 թեյի գդալ

Խնձորի քացախ- 1 ճաշի գդալ

 

Պատրաստման եղանակը

Խոզի կողիկներով ամբողջական կտորը լավ լվացեք, վրան սուր դանակով տարբեր տեղերից բազմաթիվ անցքեր բացեք՝ երկու կողմից էլ, որպեսզի թանձրուկը լավ ներծծվի մսի մեջ:

Պատրաստեք թանձրուկը: Նախատեսված բոլոր մթերքները լցրեք մի թասիկի մեջ եւ լավ խառնեք:

 

Այս թանձրուկով լավ պատեք խոզի կտորը՝ բոլոր կողմերից, դրեք խորը հրակայուն ամանի մեջ, ծածկեք փայլաթիթեղով եւ դրեք սառնարան՝ մի քանի ժամից մինչեւ 2 օր ժամկետով:

Սառնարանից հանելուց հետո դրեք 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ սկզբում 15 րոպեով, այնուհետեւ ջերմաստիճանն իջեցրեք մինչեւ 180 աստիճան եւ թողեք եւս 1 ժամ: Ապա հանեք փայլաթիթեղը եւ թողեք եւս 30 րոպե եփվի:

Այս նույն միսը կարող եք պատրաստել նաեւ ածուխների վրա՝ գրիլ սարքում՝ փակելով կափարիչը: Եթե սովորական մանղալի վրա եք ուզում պատրաստել, ապա կրակը պետք է բավականին մարմանդ լինի, կողիկները դրված լինեն ձկան խորովածի համար նախատեսված ցանցի մեջ, եւ բավականին բարձր լինեն՝ կրակը չդիպչի կողիկներին: Ընթացքում էլ հարկավոր է որեւէ բանով ծածկել, որպեսզի լավ եփվի եւ ծխի համը ստանա, օրինակ՝ փայլաթիթեղով կամ ջեռոցի մեծ թավայով:

Երբ պատրաստ լինի, թողեք հանգստանա առնվազն 15 րոպե, կտրատեք կողիկները եւ մատուցեք: Կարող եք մատուցել գրիլ արված բանջարեղենի կամ թարմ ամառային աղցանի հետ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա Բարսեղյանը

 

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մայիս 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Ապր   Հուն »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031