Մարդու օրգանիզմի համար բարենպաստ է հիմնային միջավայրը, ավելի ստույգ՝ թթվահիմնային ճիշտ հավասարակշռությունը, սակայն մենք, շատ հաճախ տրվելով «համեղ» գայթակղություններին, խախտում ենք այդ բալանսը, ինչն էլ իր հերթին խաթարում է մեր առողջությունը։
Մենք ինքներս ստեղծում ենք խնդիրներ, հետո՝ քաջաբար պայքարում դրանց դեմ, սակայն երբ հարցն առողջությանն է վերաբերվում, ավելի լավ է հիշել կանխարգելման ոսկե կանոնի մասին, և նախապատվությունը տալ այն սննդատեսակներին, որոնք հոգում են օրգանիզմի PH հավասարակշռության մասին։
Հիմնային այս մթերքներն առավել քան հասանելի են մեզնից յուրաքանչյուրին, ուստի «ի՞նչ ուտել» միշտ արդիական հարցի պատասխանը փնտրելիս արժե հիշել այս յոթնյակի մասին։
1․ Ձիթապտղի յուղ
Կարդացեք նաև
Ձիթապտղի յուղը մեծ քանակությամբ վիտամին E և կիսաչհագեցած ճարպաթթուներ է պարունակում։
2․ Հնդկաձավար
Հնդկաձավարն ամրացնում է սրտամկանն ու հոգում սիրտ-անոթային համակարգի լիարժեք գործունեության մասին։
3․ Կտավատի սերմեր
Կտավատի սերմերը հիմնային են՝ հարուստ բջջանյութով և վիտամին E-ով։
4․ Հատապտուղներ
Մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ են պարունակում։
5․ Գազար
Տեսողությունը բարելավող ամենահայտնի տարրերից մեկի՝ բետա-կարոտինի հարուստ աղբյուր է։
6․ Սխտոր
Հակավիրուսային ազդեցությամբ հայտնի այս հիմնային մթերքը նաև կարգավորում է զարկերակային ճնշումը։
7․ Բրոկոլի
Նվազեցնում է վատ խոլեսթերինի մակարդակն արյան մեջ։
Թվարկված 7 մթերքներից շատերը շատ լավ համադրվում են աղցաններում և ամենևին էլ դժվար չէ դրանք ամենօրյա սննդակարգում ներառելը։