Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Աղցան «Թարմություն»

Մայիս 19,2019 12:30

Հազարով (մառոլով) եւ բողկով աղցանը դասական համադրություն է: Սակայն մի քանի նոր երանգ ավելացնելով այդ աղցանին, ավելի հետաքրքիր, գունեղ եւ համեղ բան կստանանք:

Անհրաժեշտ մթերքները

Հազարաթերթիկ- 1 կապ

Կարմիր բողկ- 1 կապ

Գազար- 1 հատ

Վարունգ- 1 հատ

Կանաչ սոխ- 5-6 ճյուղ

Թարխուն-3-4 ճյուղ

Դդումի կամ արեւածաղիկի սերմեր- 2-3 ճաշի գդալ

Խնձորի կամ սպիտակ խաղողի քացախ- 2 թեյի գդալ

Արեւածաղիկի կամ եգիպտացորենի յուղ- 4 ճաշի գդալ

Կիտրոնի հյութ-2 ճաշի գդալ

Աղացած սեւ պղպեղ- կես թեյի գդալ

Աղ- կես թեյի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Հազարաթերթիկը շատ լավ ու մանրամասն լվանալ եւ լավ չորացնել: Մաքրել, եթե անհրաժեշտ է՝ կեղեւահանել եւ լավ լվանալ նաեւ մյուս բանջարեղենները:

Կտրատել հազարաթերթիկը, լցնել աղցանամանի մեջ, վրան լցնել կտրատած բողկը, վարունգը, քերած կամ գազարը, սոխը եւ թարխունը, ավելացնել համեմունքները եւ արեւածաղիկի կամ դդումի սերմերը:

Առանձին փոքր ամանի մեջ լցրեք ձեթը, քացախը եւ կիտրոնի հյութը, լավ խառնեք պատառաքաղով եւ լցրեք աղցանի վրա, լավ խառնեք եւ մատուցեք:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մայիս 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Ապր   Հուն »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031