Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ոսպը՝ նեխուրով եւ լոլիկի չրով

Մարտ 31,2019 14:48

Այս եղանակով պատրաստված ոսպն այնքան համեղ է, որ կարելի է մատուցել որպես գլխավոր ճաշատեսակ, եւ նույնիսկ ամենաքմահաճ համադամասերները (гурман) գոհ կմնան:

Անհրաժեշտ մթերքները

Ոսպ- 1 բաժակ

Գլուխ սոխ (ցանկալի է կարմիր)- 0,5 գլուխ

Պրաս տեսակի սոխ (лук порей)-1/3-ը

Սխտոր-2 պճեղ

Նեխուրի ձողիկ-2 հատ

Լոլիկի չիր-10 հատիկ

Կարմիր թարմ պղպեղ-1 հատ

Գազար-1 հատ

Եգիպտացորենի կամ ձիթապտղի յուղ- 0,5 բաժակ

Սպիտակ գինի- 100 մլ

Աղ, պղպեղ, չորացրած կանաչիներ-ըստ ճաշակի

Թարմ կանաչիներ (համեմ, սամիթ, մաղադանոս, ինչպես նաեւ՝ առկայության դեպքում՝ հազրեվարդ (розмарин) եւ սովորական կամ միջերկրածովյան ուրց (тимьян)- մի քանի ճյուղ

Պատրաստման եղանակը

Ոսպը լավ լվանալ, լցնել կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել  2 բաժակ ջուր, թողնել մնա մոտ մեկ ժամ, որից հետո ավելացնել եւս մեկ-երկու բաժակ ջուր եւ եփել մոտ 30-40 րոպե: Անջատելուց 10 րոպե առաջ ավելացնել 1 ճաշի գդալ աղ: Եփվելուց հետո ջուրը քամել, դնել մի կողմ:

Մինչ ոսպը եփվում է, լավ մաքրել եւ լվանալ բոլոր բանջարեղենները:

Թավայի մեջ բուսական յուղ լցնել, դնել կրակին, հենց տաքանա, ավելացնել բանջարեղենները մեկական րոպե տարբերությամբ, հետեւյալ հերթականությամբ՝ գլուխ սոխը, ապա գազարը, ապա պրասը, սխտորը, նեխուրը, կարմիր պղպեղը: Թողնել մի քանի րոպե տապակվի, ապա ավելացնել ոսպը, գինին եւ կտրատած լոլիկի չիրը:

Ավելացնել նաեւ համեմունքները, լավ խառնել, կափարիչով փակել ու անջատել: Մեկ-երկու րոպեից ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները, խառնել եւ մատուցել:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մարտ 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Փետ   Ապր »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031