Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Դավիթ Երեմյան. «Մենք պետք է ներկայանանք ոչ միայն հարկատու եւ գործատու, այլեւ՝ թե երկրի համար ինչ մեծ ներդրում ունենք»

Մարտ 23,2019 17:16

Այսօր «Էրեբունի պլազայում» Հայկական ռեստորանների միության հիմնադիր ժողովն էր, որտեղ քննարկվեցին պետություն-ռեստորանային բիզնես փոխշահավետ ուղիներ գտնելու միջոցները, ռետորանային հյուրընկալության եւ սպասարկման ոլորտի զարգացման խնդիրները, ինչպես Հայաստանում գաստրոնոմիկ զբոսաշրջությունը գրավիչ դարձնել եւ մի շարք այլ հարցեր:

Այս միությունն իր գործունեությունը սկսել է 2018 թվականից:

Տնտեսական զարգացման եւ ներդրումների նախկին փոխնախարար Հակոբ Ավագյանն իր ելույթում ասաց․ «Եթե ստեղծվում է նման հզոր կառույց, ցանկացած պետական գործիչ այլընտրանք չունի, քան երկխոսել ինստիտուտի հետ»:

«Երեմյան Փրոջեքս»-ի գլխավոր տնօրեն Դավիթ Երեմյանն իր ելույթում նշեց մի քանի խնդիրներ. «1-ինը՝ պետական կառույցների հետ ճիշտ աշխատելը: Մենք պետք է ներկայանանք ոչ միայն հարկատու եւ ոչ միայն գործատու, այլ նաեւ կարողանանք ներկայացնել, թե երկրի համար ինչ մեծ ներդրում ունենք, եւ ինչ մեծ ներդրումներ ենք անում: Զարգացնում ենք տուրիզմը: Մենք շատ մեծ զարկ տվեցինք գինեգործությանը: Այսօր բուտիկ-ռեստորոններն ու բուտիկ-գինետները հետաքրքիր են ներկայանում հյուրերին, եւ մեր գինու համբավը կարողացանք տարածել աշխարհում, սա էլի մեր ոլորտի աշխատանքի շնորհիվ է»:

Երեմյանն անդրադառնալով այս ոլորտում աշխատողներին՝ նկատեց՝ սպասարկողներին չպետք է դիտարկել միայն տանող-բերողներ, նրանք այն մարդիկ են, որոնք ռեստորանում մթնոլորտ են ստեղծում. «Խոհարարի ստեղծածը, այն միտքը, որը դրվում է ուտեստի մեջ, դա ներկայացնողը հենց սպասարկողն է։ Խոհարարին որպես եփող-թափողի մոտեցումը չպետք է լինի, պետք է կարողանանք իրենց արժանավայել ներկայացնել»:

Երեմյանի կարծիքով՝ այս ոլորտում ներգրավվածներն իրար որպես մրցակից չպետք է դիտարկեն, այլ՝ աջակից:

Մանրամասն՝ տեսանյութում

«Մենք ոչ մեկս իրավունք չունենք մեր ռեստորանից դժգոհ հաճախորդ բաց թողնել: Եթե դժգոհ է հեռանում, մանավանդ, որ քաղաքի հյուրն է, դա նշանակում է, որ դժգոհ է գնում մեր քաղաքից, դա նշանակում է՝ դժգոհ է գնում մեր երկրից: Իսկ դրա իրավունքը մենք չունենք»,- ասաց Երեմյանը: Նա ասաց, որ շատ կուզենար ռեստորանատերերը մի պարտականություն վերցնեն իրենց վրա՝ լինել առաջատարը տարածաշրջանում:

Մանրամասն՝ տեսանյութում

Երեմյանը նաեւ նշեց՝ հայկական բնական մթերքները, մեր խոհարարների միտքն  ունեն առավելություն, ուղղակի խնդիր կա ներկայանալու, եւ այլ երկրներում կազմակերպվող միջոցառումներին ռեստորանային բիզնեսի ներկայացուցիչները պարտավոր են ներկա լինել:

Լոռու մարզի Ախթալայում գործող «Նուռիկ» զբոսաշրջային կենտրոնի ղեկավար Վազգեն Խաչիկյանն էլ Դանիայի ռեստորաններից մեկի օրինակը բերեոց, որը 6 անգամ ճանաչվել է աշխարհում լավագույնը ու դրա շնորհիվ Դանիայում զբոսաշրջության ծավալը աճել է: Ըստ Խաչիկյանի, Հայաստանում կա հնարավորություն զարգացնելու գաստրոնոմիկ զբոսաշրջությունը:

 

Նելլի ԲԱԲԱՅԱՆ 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մարտ 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Փետ   Ապր »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031