Լրահոս
COP29-ի հակառակ կողմը
Օրվա լրահոսը

Նրբերշիկով կեքս

Փետրվար 03,2019 12:26

Չեմ ասի, թե ամենաառողջարար ուտելիքն է, բայց որ՝ շատ համեղ է եւ շատ հարմար է կիրակիները ընտանիքի հետ նախաճաշի սեղանի շուրջ հավաքվելու համար, դա՝ հաստատ: Բնականաբար, սա չի նշանակում, որ շաբաթվա մյուս օրերին կամ ժամերին չի կարելի պատրաստել այս համեղ ուտեստը: Օրինակ՝ ուրբաթ երեկոյան, մի գավաթ գարեջրի հետ:

Անհրաժեշտ մթերքները

Նրբերշիկ- 8 հատ

Ձու- 2 հատ

Մածուն-1 բաժակ (կարելի է վերցնել 0,5-ական բաժակ մածուն եւ թթվասեր)

Բուսական յուղ- 5-6 ճաշի գդալ

Համեմունքներ- ըստ ճաշակի (ես վերցրել եմ քարրի, չորացրած կանաչիներ, կարմիր պղպեղ)

Սոդա- 1 թեյի գդալ

Աղ-1 թեյի գդալ

Քերած պանիր, օրինակ՝ պարմեզան կամ որեւէ այլ դեղին, պինդ պանիր- 2-3 ճաշի գդալ (պարտադիր չէ)

Ալյուր-1,5-2 բաժակ

 

Պատրաստման եղանակը

 

Ձուն, թթվասեր-մածունը, բուսական յուղը խառնել, ավելացնել համեմունքները, աղը, սոդան եւ ալյուրը, եթե ցանկանում եք՝ նաեւ պանիրը, եթե ոչ՝ ամենեւին պարտադիր չէ: Պիտի դառնա բիսկվիթի խտության խմոր:

Ջեռոցի ուղղանկյուն, խորը թավան լավ յուղոտեք, խմորի կեսը լցրեք մեջը, վրան շարեք նրբերշիկները, լցրեք խմորի մնացած մասը: Վրան կարող եք զարդարել քունջութով, ծովի խոշոր աղով: Դրեք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մոտավորապես 45-55 րոպեով: Պատրաստ լինելը ստուգեք փայտե չոփիկով՝ եթե խմորից չոր դուրս գա, ուրեմն պատրաստ է:

Մատուցեք տաք-տաք: Թեեւ, եթե հանկարծ մնա, կարող եք նաեւ սառը ուտել:

Ի դեպ, սա նաեւ գարեջրի համար հրաշալի խորտիկ կարող է լինել:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2019
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728