Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Տորթ Devil’s food

Դեկտեմբեր 09,2018 18:46

Այս համեղ շոկոլադե տորթը, չգիտեմ թե ինչու, նման հիմար անվանում ունի: Հայերեն թարգմանությամբ այն շատ ավելի տգեղ է հնչում, այդ իսկ պատճառով նախընտրելի է թողնել անգլերեն անվանումը, առավել եւս, որ տորթը ամերիկյան ծագում ունի:

Devil’s food-ը շոկոլադասերների համար հրաշալի տարբերակ է, քանի որ նրանում շոկոլադը գլխավոր դերում է:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խմորի համար

Կարագ – 200 գրամ

Շաքարավազ- 200 գրամ (նախընտրելի է այս չափաբաժնի գոնե ¼-ը՝ 50 գրամը շագանակագույն «մոսկավադո» տեսակի եղեգնաշաքարով փոխարինել՝ կարամելային բույր ստանալու համար, սակայն պարտադիր չէ)

Կակաոյի փոշի- 100 գրամ

Եռման ջուր- 1 բաժակ

Մածուն-կես բաժակ

Թթվասեր-կես բաժակ

Ձու- 4 հատ

Սոդա-1 լիքը ճաշի գդալ

Ալյուր- 300 գրամ

Կրեմի համար

Կարագ- 300 գրամ

Սեւ դառը շոկոլադ, ցանկալի է 70-80%-անոց- 250 գրամ

Ձվի դեղնուց- 6 հատ

Շաքարավազ- 150 գրամ

Ջուր- 100 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Գազօջախը տաքացրեք 180 աստիճանով: Թույլ կարագը հարեք շաքարավազի հետ, որ դառնա կրեմանման զանգված: Առանձին ամանի մեջ լցրեք կակաոն եւ եռման ջուրը եւ լավ խառնեք, որ կակաոյի փոշին ամբողջությամբ տարալուծվի: Կարագին ավելացրեք ձվերը, կակաոյի զանգվածը, մածունը, սոդան եւ ալյուրը :

Թավայի տակ դրեք յուղաթուղթ, մեջը լցրեք խմորը եւ դրեք ջեռոցը մոտավորապես 30-40 րոպեով:

Մինչ խմորը թխվում է, պատրաստեք կրեմը:

Փոքրի կաթսայի մեջ լցրեք շաքարավազն ու ջուրը եւ դրեք մարմանդ կրակին, պետք է եփվի, դառնա օշարակ:

Հալեցրեք շոկոլադը՝ ջրային բաղնիքի վրա կամ միկրոալիքային վառարանում:

Սենյակային ջերմաստիճանի հասած կարագը լավ հարեք: Առանձին հարեք ձվի դեղնուցները, մինչեւ սպիտակեն: Դեղնուցներին զգուշությամբ ավելացրեք շաքարի օշարակը՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի օշարակի տաքությունից դեղնուցները չեփվեն: Ավելացրեք նաեւ հալած շոկոլադը: Այս ողջ զանգվածը քիչ-քիչ ավելացրեք լավ հարած կարագին՝ հարելով, որ դառնա միատարր զանգված:

Երբ խմորը եփվի, հանեք ջեռոցից, դրեք ցանցի վրա, որ լավ սառչի: Միջից երկու կես արեք, կրեմապատեք երկու կեսն էլ, դրեք մեկը մյուսի վրա: Կրեմ քսեք նաեւ կողքերից: Այս տորթը այլ զարդարանքներ չի նախատեսում, բացի կրեմից, սակայն, եթե ցանկանում եք, կարող եք շոկոլադ քերել վրան եւ զարդարել շոկոլադապատ կոնֆետներով:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

 

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Դեկտեմբեր 2018
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Նոյ   Հուն »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31