Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ջեռոցում պատրաստված «քաղցր կարտոֆիլ»՝ բատատ

Նոյեմբեր 18,2018 12:14

Բատատը, կամ ինչպես ընդունված է ասել՝ «քաղցր կարտոֆիլը», իրականում կարտոֆիլի տեսակ չէ, սակայն արտաքինից շատ նման է: Համով բատատն ավելի շուտ հիշեցնում է դդում կամ գազար: Մեր սուպերմարկետներում էլ արդեն հաճախ հանդիպում է այս վիտամիններով եւ հանքանյութերով հարուստ բուսատեսակը, այնպես որ, կարելի է այն հնարավորինս հաճախ ընդգրկել սննդակարգում: Այն կարելի է տապակել ձեթով, եփել, սակայն ջեռոցում, թերեւս, ամենահամեղ տարբերակն է ստացվում:

Անհրաժեշտ մթերքները

Բատատ- 1 հատ

Թարմ սխտոր-1 պճեղ (կամ գդալի ծայրով` չորացրած, աղացած սխտոր)

Աղ, կարմիր պղպեղ եւ չորացրած կանաչիներ (օրինակ՝ ծիթրոն, ուրց կամ «պրովանսյան կանաչիների խառնուրդ)- ըստ ճաշակի

Ձիթապտղի յուղ- 2-3 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Բատատը կեղեւահանել, կտրատել: Ջեռոցի թավայի մեջ շարել բատատի կտորները, վրան աղ, պղպեղ, համեմունքներ անել, ձիթայուղ ցողել եւ դնել 200 աստիճանով տաքացրած ջեռոցը 20-30 րոպե՝ կախված նրանից, թե ինչ հաստությամբ եք կտրել: Կարող եք պատրաստվածությունը ստուգել պատառաքաղով, եթե հեշտությամբ մտնի բատատի մեջ, ուրեմն պատրաստ է:

Կարող եք մատուցել եւ որպես առանձին ճաշատեսակ եւ որպես խավարտ՝ մսեղենի հետ: Իսկապես շատ համեղ ճաշատեսակ է:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Նոյեմբեր 2018
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հոկ   Դեկ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930