Պանրով կարկանդակների մի քանի տեսակ արդեն ներկայացրել եմ ձեր ուշադրությանը` շերտավոր խմորով պանրով կարկանդակն` այստեղ, ֆետա պանրով եւ սպանախով հունական կարկանդակն` այստեղ, բանջարեղենով եւ պանրով մաֆինները` այստեղ, շերտավոր խմորով փոքրիկ կարկանդակներն` այստեղ:
Այսօր ձեր ուշադրությանն եմ առաջարկում շատ նուրբ համով կարկանդակներ` հունական խոհանոցից:
Անհրաժեշտ մթերքները
Ֆիլո խմոր- 500 գրամ (պատրաստի խմորները վաճառվում են երեւանյան գրեթե բոլոր սուպերմարկետներում)
Բուսական յուղ- 2 բաժակ
Կաթնաշոռ- 200 գրամ
Պանիր (կարող եք վերցնել ցանկացած դեղին պանիր, բրինզա կամ ֆետա)-300 գրամ
Սպանախ- 2 կապ
Համեմունքներ` ըստ ճաշակի- օրինակ` աղացած կարմիր եւ սեւ պղպեղներ
Չորացրած կանաչիներ- օրինակ` ուրց, ծիթրոն, հազրեվարդ կամ «պրովանսյան կանաչիներ» – 1-2 ճաշի գդալի չափով
Ձու- 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
Ֆիլո խմորը վաճառվում է սառեցված վիճակում: Այն պետք է ամբողջությամբ ապասառեցնել, որպեսզի հանգիստ աշխատեք հետը:
Սպանախը լավ լվացեք եւ չորացրեք: Պանիրը քերեք` եթե չոր է կամ տրորեք` եթե ֆետա կամ բրինզա է: Պանրին ավելացրեք կաթնաշոռը, ձուն, համեմունքներն ու չորացրած կանաչիները, կտրատած սպանախը: Լավ խառնեք:
Ֆիլո խմորից վերցրեք մի շերտ, երկայնքով բաժանեք 4 մասի: Փաստորեն մի շերտից կստացվի 4 կարկանդակ: Մի թեյի գդալ պանրային միջուկից դրեք երկար ուղղանկյունի տեսքով ֆիլո խմորի մի եզրին եւ սկսեք եռանկյունաձեւ ծրարել` լուսանկարներում երեւում է, թե ինչպես: Այդպես լցոնեք ողջ միջուկը: Ընդ որում, մինչեւ մի շերտ խմորի հետ աշխատում եք, մնացածը սրբիչով ծածկած պահեք, որպեսզի չչորանա, եւ կարողանաք աշխատել:
Փոքրիկ թավայի կամ կաթսայի մեջ լցրեք 2 բաժակ բուսայուղ, լավ տաքացրեք, ապա կրակը թուլացրեք: Պանրով կարկանդակներից 2-3 հատ (կախված ձեր կաթսայի չափից) լցրեք եռացող ձեթի մեջ: Պետք է ամբողջությամբ ընկղմվի մեջը: Պատրաստ է լինում վայրկյանների ընթացքում, եթե ձեթը լավ տաքացրած լինեք: Ընդ որում` չթողնեք շատ կարմրի` ֆիլո խմորը շատ նուրբ եւ բարակ է, շուտ է վառվում, զգույշ եղեք: Պատրաստի կարկանդակները հանեք եւ տեղավորեք սկուտեղի վրա, որի վրա դրված է մի քանի տակ ծալած թղթե անձեռոցիկ, որպեսզի ավելորդ բուսայուղը ներծծվի թղթի մեջ:
Կարող եք մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ` սառած վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ