Լրահոս
ՄԻՊ-ն էլ տեղյա՞կ չէ
Օրվա լրահոսը

Մոշով եւ շամպայնով ժելե

Հուլիս 22,2018 18:30

Ամռան այս տապին ոչինչ այնքան տեղին չէ, որքան սառը, մրգաշատ եւ թեթեւ ժելեն: Քանի որ շատ քիչ կալորիական է, այն կարելի է ուտել նույնիսկ երեկոյան:

Անհրաժեշտ մթերքները

Մոշ-500 գրամ (կարող եք կես բաժակ ազնվամորի էլ ավելացնել` գունային համադրության համար)

Շամպայն (փրփրուն գինի)- 500 մլ

Ժելյատին- 15-20 գրամ

Շաքարավազ- 100 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Ժելյատինը գնելիս` պարտադիր ստուգեք թարմությունը, միայն թարմի դեպքում կստանաք լավ արդյունք: Հայաստանում վաճառվում է միայն փոշի ժելյատին, սակայն եթե տարբերակ ունեք շերտերով ժելյատին ձեռք բերելու` օնլայն խանութներից կամ արտասահմանից, դա ավելի լավ տարբերակ է` ավելի որակյալ ժելե կստանաք եւ ավելի հեշտ կաշխատեք:

15-20 գ ժելյատինը թրջեք կես բաժակ սառը ջրի մեջ 10-15 րոպեով: Մինչ թրջվում է` լավ լվացեք մոշը: Շամպայնի բաժակների մեջ լցրեք մոշը` ձեր ցանկացած քանակով: Բացեք շամպայնը, լցրեք փոքր կաթսայի կամ մեծ սրճեփի մեջ, ավելացրեք շաքարավազը: Այս ընթացքում, եթե ժելյատինը որակյալ է եւ թարմ, պետք է լավ ուռած եւ ծավալով մեծացած լինի: Եթե` ոչ, միանգամից թափեք, զուր տեղը չփչացնեք մյուս մթերքները: Իսկ եթե ուռել է, քամեք, ազատեք ավելորդ ջրային զանգվածից ու լցրեք շամպայնի մեջ: Եթե փոշի ժելյատինով եք պատրաստում, կարող եք միանգամից այդ ուռած զանգվածը շուռ տալ շամպայնի մեջ: Դրեք շատ մեղմ կրակին եւ փայտե գդալով անդադար խառնեք: Կրակը չպետք է ուժեղ լինի եւ ոչ մի րոպե չհեռանաք ժելեից, անընդհատ պետք է խառնել, այլապես, եթե աչքաթող անեք, ժելյատինը կարող է «կպնել» եւ անտանելի հոտ կլցվի տունը: Հասցրեք եռմանը մոտ ջերմաստիճանի, բայց ոչ մի դեպքում չթողեք եռա: Անհրաժեշտ է միայն, որ ողջ ժելյատինը հալվի շամպայնի մեջ: Հենց հալվեց` վերցրեք կրակից:

Հեղուկը զգուշությամբ, եւ, ցանկալի է, ցանցի օգնությամբ լցրեք մոշով լցված բաժակների մեջ ու դրեք սառնարան` առնվազն 4-5 ժամով, իսկ ավելի լավ է` ողջ գիշեր: Հաջորդ օրն առավոտյան ձեր շամպայնաբույր, թեթեւ եւ շատ համեղ ժելեները պատրաստ կլինեն:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (1)

Պատասխանել

  1. Anna says:

    Սիրելի Մելանյա, շնորհակալություն համեղ բաղադրատոմսերի համար, որ ներկայացնում եք այս բաժնում:

Պատասխանել

Օրացույց
Հուլիս 2018
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Օգո »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031