Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Համեմունքներով եւ սխտորով տապակած հավ

Հուլիս 01,2018 16:36

Այս ուտեստի համար կարող եք վերցնել ինչպես ճուտ, այնպես էլ հավի ցանկացած հատված` թեւիկներ, բդիկներ, ամբողջական հավ, կրծքամիս: Սխտորն ու համեմունքները հավին ախորժելի համ են տալիս, իսկ մածունը` նրբացնում է միսը:

Անհրաժեշտ մթերքները

Հավի միս (ձեր սիրած կտորները)-  1 կգ

Սխտոր- 4-5 պճեղ

Համեմունքներ- ձեր ճաշակով (աղ, կարմիր եւ սեւ պղպեղ, քարրի, համեմի սերմ եւ այլն)

Մածուն-1 բաժակ

 

Պատրաստման եղանակը

Հավը լավ լվանալ, եթե պետք է` կտրատել: Սխտորը մաքրել, լվանալ եւ կտրատել` երկար-բարակ ձողիկների: Համեմունքները խառնել իրար: Հավի վրա, հատկապես ոսկորների մոտ հատվածներում անցքեր անել: Սխտորի կտորները թաթախել համեմունքների մեջ եւ մտցնել հավի վրա բացված անցքերում: Ոսկորների մոտ միսը սովորաբար ավելի դժվար է եփվում, իսկ նրա մոտ բացված անցքերը թույլ են տալիս, որ ավելի լավ եփվի:

Երբ բոլոր կտորները սխտորով եւ համեմունքներով համեմված կլինեն, վրան լցրեք մածունը եւ տարածեք բոլոր կտորների վրա` բոլոր կողմերից: Այսպես հավը կարող է սառնարանում 1-2 օր մնալ:

Ամեն դեպքում գոնե 2 ժամ թողեք, որ լավ համեմվի: Լցրեք ջեռոցի թավայի մեջ եւ դրեք 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մոտ 40-45 րոպեով, մինչեւ լավ կարմրի:

Մատուցեք տաք վիճակում, ցանկացած խավարտի հետ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հուլիս 2018
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Օգո »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031