Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ձուկը` սխտորով եւ կանաչիներով

Ապրիլ 08,2018 12:56

Այս եղանակով պատրաստված իշխանը, ինչպես իմ, այնպես էլ` ընտանիքիս անդամների կարծիքով, ամենահամով տարբերակն է: Թվում է, թե սխտորը ձկան, այն էլ` իշխանի հետ, պիտի գործ չունենա: Բայց վստահեցնում եմ` արտակարգ համեղ է ստացվում:

 

Անհրաժեշտ մթերքները

Ձուկ- 1 հատ

Կիտրոն- 1 հատ

Սխտոր- 2 պճեղ

Թարմ կանաչիներ (մաղադանոս, թարխուն, սամիթ, եթե գտնեք` հազրեվարդ)` մի կապ

Կարագ` 50 գրամ

Դափնու տերեւ- 1 հատ

Սեւ հատիկավոր պղպեղ- 3-4 հատիկ

Աղ- 1 ճաշի գդալ

Աղացած սեւ պղպեղ- մի պտղունց

 

Պատրաստման եղանակը

Այս տարբերակով պատրաստելու համար նախընտրելի է վերցնել մեծ չափի ձուկ: Մաքրեք, լավ լվացեք: Լավ լվացեք եւ նախապատրաստեք նաեւ կանաչիները, սխտորը, կիտրոնը: Սխտորն ու կիտրոնը շերտատեք:

Ձկան մեջը աղ եւ աղացած սեւ պղպեղ արեք, կանաչիները` առանց կտրատելու, խցկեք փորի մեջ: Նաեւ` կիտրոնի շերտեր ու կտրատած կարագ մտցրեք փորի մեջ:

 

Ձկան վրա մի կողմից կտրվածքներ արեք մի քանի հատ: Աղի մեջ թաթախեք սխտորի կտորները եւ խցկեք այդ կտրվածքների մեջ: Մեջը դրեք նաեւ կիտրոնի շերտեր, դափնու տերեւի կտորներ ու կարագի կտորներ: Հաստ թելով կապեք ձուկը մի քանի տեղից, որ միջուկը դուրս չգա:

Ջեռոցի թավայի վրա փայլաթիթեղ դրեք, ձուկը դրեք վրան ու դրեք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը` 30-45 րոպեով:

Հանեք, թելերը կտրատեք եւ մատուցեք:

Այս տարբերակով պատրաստած ձուկը նաեւ սառը վիճակում է շատ համեղ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Ապրիլ 2018
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մար   Մայիս »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30