Արագ, հեշտ, նախաճաշին կամ թեթեւ ընթրիքին շատ հարմար այս բաղադրատոմսը նախատեսված է հիմնականում սուլուգունի կամ պիցցայի համար նախատեսված պինդ մոցառելա տեսակի պանիրները տապակալու համար, սակայն կարող եք տապակել նաեւ մեր լոռին եւ ցանկացած դեղին պինդ կամ սպիտակ հալվող պանիր:
Անհրաժեշտ մթերքները
Սուլուգունի կամ որեւէ վերը նշված տեսակի պանիր- 500-600 գրամ
Ձու- 3 հատ
Աղացած պաքսիմատ- 1 բաժակ
Համեմունքներ` սեւ ու կարմիր պղպեղ, խմելի սունելի կամ քարրի- ըստ ճաշակի
Բուսական յուղ` պանիրը տապակելու համար- 4-5 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Պանիրը կտրատել 1 մատ հաստությամբ: Ձուն հարել: Պաքսիմատը լցնել ափսեի կամ մատուցարանի վրա, վրան լցնել համեմունքները, խառնել:
Թավայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը: Պանրի կտորները թաթախել հարած հավկիթի, ապա` պաքսիմատի մեջ, հետո կրկին` հարած հավկիթի, ապա` պաքսիմատի մեջ: Կրկնակի թաթախումը պետք է, որպեսզի բավականին հաստ կեղեւ առաջանա, որը թույլ չի տա, որ պանիրը հալվի թավայի մեջ:
Տապակել երկու կողմից եւ միանգամից մատուցել: Կարող եք մատուցել որեւէ թեթեւ աղցանի կամ տղեմալի թանձրուկի հետ: Շատ համեղ է նաեւ սառած վիճակում` լավաշի մեջ փաթաթված:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ