Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խնձորով շտրուդել` ֆիլո խմորով

Հունվար 21,2018 17:22

Իրականում շտրուդելի` ավստրիական հանրահայտ փխրուն կարկանդակի, խմորի պատրաստումը բավականին ժամանակատար պրոցես է: Եվ ժամանակի ու էներգիայի խնայողության առումով` շատ հարմար տարբերակ է այդ խմորի փոխարեն պատրաստի ֆիլո խմոր գնելը: Երեւանյան սուպերմարկետներում կան ֆիլոյի տարբեր տեսակներ` բավականին լավ որակի եւ մատչելի:

Անհրաժեշտ մթերքները

Սառեցված ֆիլո խմոր- 250 գրամ

Խնձոր- միջին չափի 6 հատ

Ընկույզ- կես բաժակ

Աղացած դարչին- 1 թեյի գդալ

Շաքարավազ- 1 բաժակ

Կարագ-100 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Ֆիլո խմորները վաճառվում են սառեցված վիճակում, հարկավոր է գնելուց հետո այն լիովին ապասառեցնել, դրա համար առնվազն 6-7 ժամ պետք է խմորը թողեք սենյակային ջերմաստիճանում:

Կարագը հալեցրեք:

Խնձորները կեղեւահանեք եւ կտրեք ոչ շատ մանր կտորներով, ավելացրեք շաքարավազը, դարչինն ու ընկույզը (վերջինս պարտադիր բաղադրիչ չէ), խառնեք գդալով:

Ֆիլոյի շերտի վրա քսեք հալած կարագ կամ յուղ, վրան դրեք հաջորդ շերտը, կրկին քսեք հալած կարագ, ապա` հաջորդ շերտը, եւ այսպես` մինչեւ վերջին շերտը: Բազմաշերտ խմորի մեջտեղում լցրեք խնձորները: Խմորը երկու կողմից վրա բերեք, վրայից էլ հալած կարագ քսեք: Խմորը դրեք ջեռոցի թավայի մեջ: Վրան էլ յուղ քսեք եւ դրեք նախապես 200-220 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 20-30 րոպեով` մինչեւ լավ վարդագունի:

Կարող եք մատուցել տաք վիճակում` մեկ գդալ պաղպաղակի հետ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

 

 

 

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել