Տոներին այնքան կալորիական եւ ծանր ուտեստներ են մեզ սպասվում, որ գոնե աղանդերը կարելի է թեթեւ պատրաստել: Այս մարինացված արքայախնձորը` անանասը, եւ անչափ համեղ է, եւ գեղեցիկ տեսք ունի, նաեւ կօգնի ձեզ ազատվել ավելորդ ճարպից:
Անհրաժեշտ մթերքները
Թարմ արքայախնձոր- կես հատ
Մեղր- 4-5 ճաշի գդալ
Ռոմ (ես օգտագործել եմ կոկոսի համով կարիբյան ռոմ, սակայն կարող եք վերցնել ցանկացած տեսակի ռոմ, անգամ կարող եք կոնյակով փոխարինել)- 100 մլ
Մաքրած պիստակ- 2 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Բնականաբար, կարող եք պատրաստել ամբողջ անանասով, այդ դեպքում մնացած բաղադրիչներն էլ կրկնակի չափով ավելացրեք: Ամբողջական արքայախնձորը միջից կիսել` տերեւափունջը հեռացնելուց հետո: Ապա կիսել եւս մեկ անհամ, որ դառնա քառորդ անանաս, այս դեպքում փայտանման միջուկը շատ ավելի հեշտ դուրս կգա: Բաժանել 1սմ լայնությամբ կտորների: Տեղադրել թափանցիկ ապակյա ամանի մեջ: Վրան լցնել մեղրը եւ ռոմը: Պիստակը մանրել, շաղ տալ վրան: Փակել պոլիէթիլենե թաղանթով եւ դնել սառնարան:
Մատուցման համար պատրաստ կլինի արդեն 2-3 ժամից,սակայն նկատի ունեցեք, որ սառնարանում այն կարող է մնալ առնվազն երեք օր` առանց համային եւ որակական փոփոխությունների:
Միայն թե` չմոռանաք լավ փակել պոլիէթիլենե թաղանթով, որպեսզի հավելյալ հոտեր չկպչեն ձեր աղանդերին: Մատուցելիս արքայախնձորի կտորներից դնել պաղպաղակի ամանների կամ մարտինիի համար նախատեսված բաժակների մեջ, վրան լցնել իր մեղրառոմային հյութից եւ պիստակներից: Կարող եք կողքը դնել նաեւ մեկ գդալ վանիլային կամ կոկոսի համով պաղպաղակ, զարդարել կոկոսի համով վաֆլիներով կամ թխվածքաբլիթներով: Լուսանկարում «ամարետի» տեսակի թխվածքաբլիթ է: Ի դեպ, եթե մեղրառոմաանանասային հյութն ավելանա, կարող եք լցնել բաժակի մեջ, ավելացնել հավելյալ ռոմ եւ անանասի հյութ եւ ըմպել: Իսկ եթե մի փոքր կոկոսի կաթ ավելացնեք, կամ օգտագործեք հենց կոկոսի համով ռոմը, կարող եք համարել, որ խմում եք «Պինա կոլադա» կոչվող հայտնի կոկտեյլը:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ