Հայտնի է, որ թթու դրած կաղամբը շատ օգտակար է։ Եթե թարմ կաղամբի մեջ պարունակվում է C վիտամինի մեկ տարատեսակ, ապա թթու կաղամբի մեջ կա C վիտամինի երկու տարատեսակ։ Կաղամբը դյուրամարս մթերք է. մարսվում է 1.5-2 ժամվա ընթացքում։
Կաղամբն անփոխարինելի է վահանաձեւ գեղձի գործունեության խանգարման դեպքում, քանի որ մեծ քանակությամբ յոդ է պարունակում։
Ծաղկակաղամբը շատ ավելի մեծ քանակությամբ վիտամիններ ու հանքային աղեր է պարունակում, քան սպիտակագլուխ կաղամբը։
Կաղամբի թարմ հյութ օգտագործելու դեպքում վերականգնվում է ատամների էմալը, բացվում է դեմքի գույնը։ Արդյունքի հասնելու համար անհրաժեշտ է խմել օրական 3 բաժակից ոչ պակաս։
Կաղամբի հյութից պետք է հրաժարվել միայն ենթաստամոքսային գեղձի բորբոքման դեպքում։
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ»
08.11.2017