Կաղամբը եւ նրա պատրաստուկներն օժտված են հակախոցային, հակամանրէային եւ մեղմ լեղամուղ ազդեցությամբ: Կաղամբի բջջանյութը լավացնում է աղիների գործունեությունը եւ բարերար ազդեցություն ունի միկրոֆլորայի վրա: Բացի այդ, բջջանյութը նպաստում է օրգանիզմից խարամների եւ խոլեստերինի դուրսբերմանը:
Ստամոքս-աղիքային տրակտի հիվանդությունների ժամանակ կաղամբի թարմ քամած հյութն ընդունել օրը 3 անգամ, 100-ական միլիգրամ՝ ուտելուց 20-30 րոպե առաջ:
Ցածր թթվայնության գաստրիտների դեպքում ընդունել կաղամբի տաք հյութը (չեռացնել¤՝ սկսելով 1-2 ճաշի գդալից եւ աստիճանաբար մեկանգամյա չափաբաժինը հասցնելով 0,5 բաժակի: Ընդունել ուտելուց առաջ՝ օրը 1-2 անգամ:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ»
04.11.2017