Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Կաղամբի բջջանյութը օրգանիզմից դուրս է բերում խոլեստերինը

Սեպտեմբեր 02,2017 13:00

Կաղամբը եւ նրա պատրաստուկներն օժտված են հակախոցային, հակամանրէային եւ մեղմ լեղամուղ ազդեցությամբ: Կաղամբի բջջանյութը լավացնում է աղիների գործունեությունը եւ բարերար ազդեցություն ունի միկրոֆլորայի վրա: Բացի այդ, բջջանյութը նպաստում է օրգանիզմից խարամների եւ խոլեստերինի դուրսբերմանը:

Ստամոքս-աղիքային տրակտի հիվանդությունների ժամանակ թարմ քամած կաղամբի հյութը ընդունել օրը 3 անգամ 100-ական միլիլիտր՝ ուտելուց 20-30 րոպե առաջ:

Նշագեղձերի բորբոքման՝ անգինաների դեպքում խորհուրդ է տրվում 300 գրամ թարմ կաղամբը շոգեխաշել 500 միլիլիտր ջրով մինչեւ փափկելը՝ առանց աղի, սառեցնել մինչեւ 30-35՛C: 1 բաժակ եփուկին ավելացնել 3 թեյի գդալ մեղր, խառնել: Ընդունել 0,5 բաժակ՝ օրը 4 անգամ, ուտելուց առաջ:

Բրոնխիտների դեպքում 1 բաժակ կաղամբի թարմ հյութին ավելացնել 2 թեյի գդալ շաքարավազ կամ մեղր: Ընդունել 1 բաժակ՝ օրը 2 անգամ:

Ցածր թթվայնության գաստրիտների ժամանակ անհրաժեշտ է ընդունել կաղամբի տաք հյութը՝ չեռացրած, սկսելով 1-2 ճաշի գդալից եւ աստիճանաբար մեկանգամյա չափաբաժինը հասցնելով 0,5 բաժակի: Ընդունել ուտելուց առաջ՝ օրը 1-2 անգամ:

Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ

«Առավոտ»

01.09.2017

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Սեպտեմբեր 2017
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Օգո   Հոկ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930