Բնաբույժներն ատամի էմալը պահպանելու համար խորհուրդ են տալիս օգտագործել կաղամբի հյութ, իսկ վարունգի, բազուկի եւ գազարի հյութերի խառնուրդը նպաստում է ատամների հիվանդությունների բուժմանը:
Ատամների եւ լնդերի ամրացման համար օգտակար է ձիթապտղի ջուրը, որով հարկավոր է ողողումներ կատարել:
Ատամները սպիտակեցնելու եւ ամրացնելու համար դարչինը խառնել մեղրին եւ քսել շարժվող ատամին:
Ատամները չեն փչանա, եթե ամեն առավոտ դրանք մաքրեք կիտրոնի հյութով: Դրա համար հարկավոր է խոզանակը ջրով թրջել եւ վրան մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ կաթեցնել:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ»
29.07.2017