Հայտնի է, որ կարտոֆիլը օժտված է ցավազրկող, հակաբորբոքային ազդեցություններով: Այս բանջարեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ օսլա, որն ունի նաեւ հակախոցային ազդեցություն: Իսկ հյութը օժտված է հակաբորբոքային, վերքերը լավացնող, հյուսվածքները վերականգնող ազդեցությամբ:
Թութքային հիվանդության ժամանակ խորհուրդ է տրվում կարտոֆիլի հյութ ընդունել 0.5 բաժակից օրը 3 անգամ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ:
Ստամոքսի եւ 12-մատնյա աղու խոցային հիվանդության, բարձր թթվայնության ստամոքսաբորբի դեպքում կարտոֆիլից քամել հյութը, թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 1 ժամ: Ընդունել 0,5 բաժակից ուտելուց 1 ժամ առաջ, որից հետո 30 րոպե պառկել:
Արյան բարձր ճնշման ժամանակ հում կարտոֆիլն անցկացնել քերիչով: Ընդունել 1 ճաշի գդալ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ, 14 օր:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ»
25.07.2017