«Ուդուլի» տոլման հաղթող է ճանաչվել միջազգային «Մետաքսի ճանապարհի գաստրոնոմիկ ուղիները» համաժողով-փառատոնի ընթացքում։
«Ուդուլի» տոլման հայկական հնագույն ազգային ուտեստներից մեկն է։ Նրա բաղադրատոմսը պահպանվել է Մատենադարանի ձեռագրերում ավելի քան 1000 տարի։
Հիշեցնենք, «Մետաքսի ճանապարհի գաստրոնոմիկ ուղիները» համաժողով-փառատոնին Հայաստանն ու հայկական խոհանոցը ներկայացրել է գաստրոզբոսաշրջության փորձագետ, «Hartak Food» ուտեստների փառատոնի ղեկավար, խոհանոցային բլոգեր Աննա Մազմանյանը ՀՀ Զբոսաշրջության պետական կոմիտեի աջակցությամբ։
ՀՀ Զբոսաշրջության պետական կոմիտե