Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Թխվածքաբլիթ «Թրաշուշան»

Հունիս 25,2017 12:30

Այս թխվածքաբլիթները ինձ տանում են դեպի մանկություն, երբ մորաքույրս գրեթե ամեն շաբաթ առանց տրտնջալու պատրաստում էր այս համեղ «կալաները» մեզ համար: Նա թրաշուշանների վարսանդների փոխարեն դնում էր եգիպտացորենի ձողիկներ` դեղին, երկար եւ բարակ: Այժմ այդպիսի ձողիկներ կարծես չկան, այդ դեպքում կարելի է օգտագործել կիտրոնի կամ նարնջի լավ լվացած եւ եռման ջրով «վախեցրած» կեղեւ:

Անհրաժեշտ մթերքները

3 ձու

1 բաժակ շաքարավազ

1 բաժակ ալյուր

1 կիտրոնի կամ նարնջի կեղեւ

Պատրաստման եղանակը

Ինչպես նկատեցիք` այս թխվածքաբլիթի բաղադրության մեջ չկա ոչ կարագ, ոչ ձեթ, ոչ էլ` փխրեցուցիչ կամ սոդա: Պատրաստումն էլ անչափ հեշտ եւ արագ է:

Կիտրոնը կամ նարինջը լավ լվանալ, կեղեւը հանել շատ բարակ` առանց սպիտակ թաղանթի: Կտրատել երկար-բարակ ձողիկների տեսքով:

Լավ հարել ձուն եւ շաքարավազը` մինչեւ ամբողջությամբ սպիտակի, ավելացնել ալյուրը:

Ջեռոցի թավայի մեջ փռել յուղաթերթը, խմորից գդալ-գդալ լցնել յուղաթերթի վրա` իրարից բավականաչափ հեռավորության վրա: Դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցը` մի քանի րոպեով:

Հարկավոր է ուշադիր լինել եւ խմորը ջեռոցից հանել, երբ նոր-նոր սկսի եզրերը թեթեւ վարդագունել: Շատ արագ, որպեսզի խմորը չհասցնի սառել եւ չորանալ, փաթաթեք մի եզրից եւ ամուր սեղմեք` մեջտեղում կիտրոնի ձողիկը, որ ստանա թրաշուշանի տեսք:

Կարող եք վրան շաքարի փոշի ցանել, սակայն պարտադիր չէ:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունիս 2017
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մայիս   Հուլ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930