Ավստրիացի գիտնական Տրիչերի կարծիքով` կենդանի բջիջը անկենդան բնությունից տարբերվում է հենց ջրի հատուկ կառուցվածքի շնորհիվ: Վարունգը, կառուցվածքայնորեն մաքուր ջրի պարունակության տեսակետից, համարվում է անգնահատելի բանջարեղեն: Այն պարունակում է A, C, B, B2 վիտամիններ, 97 տոկոս մաքուր ջուր:
Վարունգն անփոխարինելի է շաքարախտով հիվանդների համար: Այս բանջարեղենը մեծ նշանակություն ունի նաեւ օրգանիզմում թթվահիմնային հավասարակշռության պահպանման, ինչպես նաեւ նատրիումի եւ կալիումի հարաբերակցության պահպանման գործում. կալիումն օրգանիզմում չորս անգամ ավել պիտի լինի նատրիումից: Վարունգն օգտակար է նաեւ սիրտ-անոթային գործունեության խանգարման դեպքում, իսկ միջուկը օգտակար է երիկամներին` նպաստելով մանր քարերի թափմանը: Կարող եք նաեւ գլխացավը թեթեւացնել՝ ճակատին դնելով վարունգի կեղեւներ:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ օրաթերթ»
22.06.2017