Ֆրանսիական մադլենները բիսկվիթային թխվածքաբլիթներ են` շատ նուրբ ցիտրուսային համով: Հրաշալի են սուրճի եւ թեյի հետ:
Անհրաժեշտ մթերքները
3 ձու
Շաքարավազ- 200 գրամ
Կարագ- 150 գրամ
Ալյուր- 200 գրամ
Կիտրոն- 1 հատ
Փխրեցուցիչ- 1 թեյի գդալ (կամ սոդա` 0,5 թեյի գդալ)
Աղ- 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Կարագը հալեցնել: Լվացած կիտրոնի կեղեւը շատ մանր անցքերով քերիչով քերել: Ձուն եւ շաքարավազը հարել մինչեւ սպիտակի, ավելացնել հալած կարագը, կիտրոնի կեղեւը` կես կիտրոնի հյութի հետ, նորից հարել, ապա ավելացնել ալյուրը` փխրեցուցիչի (կամ սոդայի) եւ աղի հետ: Նորից հարել: Պետք է ստացվի թթվասերի խտության խմոր:
Մադլենների համար նախատեսված հրակայուն տարայի (խեցիների տեսք ունեցող տարան կարող է լինել ինչպես թիթեղյա, այնպես էլ սիլիկոնե) մեջ լցնել խմորը եւ դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Եփվում է 8-10 րոպեում, ուշադիր եղեք չվառվեն:
Հանեք ջեռոցից, թողեք սառչի, ապա զգուշությամբ հանեք տարայից:
Վրան շաքարի փոշի ցանեք եւ մատուցեք:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ
Պատրաստեցինք ու կերանք: Շատ համեղ էր:
Դուրս եկավ 12 հատ, մեր հաշվարկով ամեն մեկը 225 կկալ: )))