Ավելուկի` թրթնջուկի արմատից եւ պտղից բժշկության մեջ պատրաստում են եփուկ, որն օգտագործում են աղիների սուր ինֆեկցիոն հիվանդության, աղիների ցավերի, բերանի խոռոչի ողողման, ըմպանաբորբի, բերանաբորբի բուժման համար:
Ավելուկը պակասեցնում է աղիներում ճիճվագոյացումը եւ հանդիսանում է հիանալի միջոց հակացինգային հիվանդության:
Ավելուկի արմատի եփուկը եւ թուրմը օգտագործվում է մի քանի տեսակի մաշկային հիվանդության ժամանակ: Չնայած որոշ բնաբույժներ նշել են, որ ավելուկի տերեւների երկար ժամանակ օգտագործումից կարող է մեզի մեջ առաջ գալ շաքար եւ աղ, որը կարող է նստել երիկամների մեջ եւ առաջ բերել նեֆրիտ հիվանդություն:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ»
23.05.2017