Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Մարինացված ձուկ (սաղմոն կամ իշխան)` առանց աղի (Ֆոտոշարք)

Ապրիլ 30,2017 17:20

Այս ձեւով մարինացված ձուկը շատ նուրբ համ ունի, հարմար է եւ աղցանների համար եւ փոքրիկ սենդվիչների, իսկական դելիկատես է, տոնական սեղանների զարդ: Կարելի է պատրաստել նաեւ խոշոր իշխանի ֆիլեից: Պատրաստման եղանակը` անգլիացի հայտնի խոհարար եւ հաղորդավարուհի Դելիա Սմիթինն է:

Անհրաժեշտ մթերքները

Սաղմոնի կամ իշխանի ֆիլե- 500 գրամ

Համեմի չաղացած սերմ- 1,5 թեյի գդալ

Սեւ հատիկավոր պղպեղ- 1,5 թեյի գդալ

Գլուխ սոխ- 1 խոշոր գլուխ (օրիգինալ բաղադրատոմսում 5 գլուխ շալոտ է, որը հայաստանյան շուկայում չկա)

Դափնու տերեւ- 4 հատիկ

Կիտրոն- 2 հատ

Մանանեխ (ցանկալի է դիժոնյան հատիկավոր)- 1,5 թեյի գդալ

Եղեգնաշաքար (շագանակագույն շաքար)- 1 ճաշի գդալ

Ձիթապտղի յուղ- 100 մլ

Պատրաստման եղանակը

Ձկան ֆիլեն` առանց կաշվի, բաժանել չորս կտորի, դնել ապակյա տարայի մեջ: Թավան տաքացրեք կրակի վրա, համեմի սերմն ու հատիկ պղպեղը լցրեք թավայի մեջ եւ թողեք 1 րոպեի չափ` թավան անընդհատ շուռումուռ տալով: Դրանից հետո մանրացրեք հավանգով կամ դրեք լցրեք տոպրակի մեջ եւ գրտնակով ծեծեք: Մանրացված պղպեղն ու համեմի սերմը լցրեք ձկան վրա, տակը եւ կտորների արանքները:

Կտրատեք մաքրած եւ լվացած սոխը, մեկ կիտրոնը, մանրեք դափնու տերեւները: Նույնպես տեղավորեք ձկան վրա, տակը եւ կտորների արանքներում:

Մյուս կիտրոնի հյութը քամեք, մանանեխի, եղեգնաշաքարի եւ ձիթապտղի յուղի հետ լավ խառնեք: Ավելի հարմար է լցնել փոքրիկ բանկայի մեջ եւ լավ թափահարել: Ապա միատարր դարձած խառնուրդը լցրեք ձկան վրա: Ձուկը ծածկեք պոլիէթիլենե թաղանթով, վրան էլ դրեք որեւէ ծանրություն: Ես, օրինակ, որպես ծանրություն օգտագործում եմ գետաքարեր: Կարելի է նաեւ ջրով լցված կաթսա կամ շիշ դնել:

Դնել սառնարան` առնվազն 24 ժամով: Կարելի է օգտագործել 10 օրվա ընթացքում:

Կարելի է մատուցել խաշած կարտոֆիլի հետ` վրան լցնելով նաեւ ձկան մարինադից, որը շատ համեղ է: Կարելի է սենդվիչներ պատրաստել` սեւ հացի վրա սերուցքային պանիր կամ կարագ քսած, վրան ձկան բարակ կտոր, վարունգ կամ ավոկադո: Կարելի է նաեւ շատ համեղ տոնական աղցան պատրաստել: Աղցանի համար պետք է վերցնել 1 ավոկադո, աղցանի տերեւներ, ռուկոլա, 1 թուրինջ կամ 0,5 պամելո: Աղցանի տերեւներն ու ռուկոլան լցնել աղցանամանի մեջ, վրան աղ եւ սեւ պղպեղ անել: Ապա վրայից դասավորել կտրատած ավոկադոն եւ թուրինջը (կամ պամելոն), եւ մանր կտրատված ձկան կտորները: Աղցանի վրա լցնել ձկան մարինադի հյութից: Անչափ համեղ է` հատկապես սպիտակ գինու հետ:

 

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

 

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Ապրիլ 2017
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մար   Մայիս »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930