Ցորենի հատիկները պարունակում են սպիտակուցներ, ճարպեր, ֆերմենտներ, ածխաջրեր, բջջանյութ, ինչպես նաեւ կալցիումի, կալիումի, մագնեզիումի, երկաթի, ցինկի, պղնձի, յոդի աղեր: Հնուց ի վեր հայտնի է նաեւ ծլեցրած ցորենի օգտակարությունը: Ծլեցրած ցորենով սնվելը միանշանակ օգտակար է բոլոր տարիքի, սեռի ու կառուցվածքի մարդկանց, նպաստում է երիտասարդացմանը եւ կանխում է ծերությունը: Առանձնացնելով մի քանի բուժական ազդեցություն, նշենք, որ այն կարգավորում եւ վերականգնում է օրգանիզմի կենսականորեն կարեւոր ֆունկցիաները, հավասարակշռում նյութափոխանակությունը, բարձրացնում իմունիտետը, վերացնում տարբեր ուռուցքներ, միոմաներ, մաքրում եւ առողջացնում արյունը:
Ազգությամբ ռուս բնաբույժ Գալինա Շատալովան առաջարկում է ծլեցրած ցորենով օրգանիզմը վերականգնող միջոց. 1 բաժակ ծլեցրած ցորեն, 2 ընկույզ, կես բաժակ գազարի հյութ, մաղադանոս, սամիթ:
Ծլեցրած ցորենը` ածիկը, լվանալ եւ թողնել մեկ օր, որպեսզի չորանա, հետո աղալ մսաղացով: Գազարի հյութը պատրաստել, ընկույզն ու կանաչին կտրատել եւ այդ բոլորը խառնել իրար: Սա նաեւ շատ օգտակար է երեխաների համար:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
Կարդացեք նաև
«Առավոտ»
26,04.2017