Ինչպես շատ մթերքներ, այնպես էլ սխտորը ջերմամշակման ենթարկվելով՝ կորցնում է օգտակար հատկանիշների հիմնական մասը: Այդ պատճառով, այն պետք է օգտագործել թարմ վիճակում:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս՝ առավոտյան եւ երեկոյան մի պճեղ սխտոր ծամել, որպեսզի ատամները երկար ժամանակ պահպանեն ձյունաճերմակ գույնը: Բայց սխտորի սուր հոտը շատերին է ստիպում հրաժարվել այդպես վարվելուց: Հոտը կարելի է չեզոքացնել մաղադանոսի արմատ ծամելով:
Տիբեթյան բժշկությունը սխտորն օգտագործում է առատորեն: Առաջարկվում է հակասկլերոզային մի դեղատոմս: Ընդունել սխտորի հյութ` հետեւյալ կարգով. սկսելով մի կաթիլից եւ օրական մեկական կաթիլ ավելացնելով` հասցնել 25 կաթիլի, իսկ հետո, նույն կարգով պակասեցնել եւ հասցնել զրոյի:
Կարող եք պատրաստել նաեւ օրգանիզմը մաքրող լուծույթ. 300 գրամ սխտորը մսաղացով աղալ եւ ավելացնել 20 գրամ կիտրոնի հյութ:
Կարդացեք նաև
Սխտորի եւ օղու լուծույթը լավագույն միջոցն է գրիպի դեմ:
Սխտորը հակացուցված է ստամոքսի խոց ունեցողներին:
Պատրաստեց
ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ»
31,03.2017