Սուրճը ոմանց մոտ առաջացնում է ծանրության զգացում եւ գլխի ցավ, իսկ ոմանց մոտ անցկացնում է գլխի ցավը:
Հայտնի է, որ շատ տեսակի գլխացավեր, այդ թվում՝ միգրենը, կախված է գլխուղեղի երակների նեղությունից, սուրճում գտնվող կոֆեինը լայնացնում է գլխի ուղեղի երակները, հանում է ջղաձգական գլխի ցավը: Դրա համար վաղեմի ժամանակներից սուրճը համարվում է միգրենի համար օգտակար միջոց, իսկ առանձին դեպքերում թունդ սուրճը նեղացնում է երակները:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ»
Կարդացեք նաև
09,03.2017