Գնանկումը տեղի է ունեցել հիմնականում ոչ պարենային ապրանքների էժանացման հաշվին: Իսկ սննդամթերքը նշված ժամանակահատվածում թանկացել է 3.7 տոկոս: Սա հիմնականում տեղի է ունեցել բանջարեղենի եւ մրգի կտրուկ թանկացման հաշվին: Բանջարեղենը եւ միրգը անցած տարվա փետրվարի համեմատ թանկացել են 20‐21 տոկոսով:
Այսպես. ծաղկակաղամբը թանկացել է երկուսուկես անգամ, կանաչ
սոխը` 64 տոկոսով, սխտորը` 56 տոկոսով, կանաչեղենը` 53 տոկոսով, վարունգը՝ 55
տոկոսով, կաղամբը` 15 տոկոսով եւ այն: Մրգերից թանկացման ռեկորդը խնձորինն է` 58 տոկոս:
Ընկույզի միջուկը թանկացել է 37 տոկոսով, նուշի միջուկը` 30
տոկոսով, տանձը` 29 տոկոսով, խաղողը՝ 23 տոկոսով…: Գազարը, գլուխ սոխը,
կարտոֆիլը, բանանը, կիտրոնը, ծիրանի չիրը եւ չամիչը էժանացել են:
Հոդվածն ամբողջությամբ կարող եք կարդալ «Հայկական ժամանակ» թերթի այսօրվա համարում