Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Տորթ «Նուշիկ»

Փետրվար 26,2017 12:30

Այս տորթի մեջ այնքան նուշ կա, որ այլ անուն դժվարացա հորինել նրա համար, իսկ «Նուշիկը» շատ սազում է նշահամ, փխրուն եւ նուրբ այս տորթիկին:

Անհրաժեշտ մթերքները

 Կրեմի համար

Կաթ-250 գրամ

Ձվի դեղնուց- 2 հատ

Շաքարավազ- 1 բաժակ

Եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլա-2 ճաշի գդալ

Վանիլի ձողիկ-1 հատ (կարող եք փոխարինել վանիլի մզվածքով կամ փոշի վանիլինով)

Կարագ- 150 գրամ

Նշի ալյուր- 50 գրամ

Մանրացրած նշաբլիթ – 1-2 հատ

Նշի լիկյոր (ամարետո)- 1 ճաշի գդալ (պարտադիր չէ)

 Խմորի համար

Ձու- 3 հատ

Ձվի սպիտակուց- 2 հատ

Շաքարավազ- 1 բաժակ

Կարագ- 200 գրամ

Սերուցք- 100 գրամ (կարող եք փոխարինել թթվասերով)

Տանձ- 1 հատ

Ալյուր-1 բաժակ

Աղ- ¼ թեյի գդալ

Սոդա- ½ թեյի գդալ

Նշի ալյուր – 100 գրամ

Զարդարելու համար

Մանրած նուշ- 2-3 ճաշի գդալ

Նշաբլիթներ ( կամ «ամարետի» թխվածքաբլիթներ)- ըստ ճաշակի

 Պատրաստման եղանակը

 

 Քանի որ եփովի կրեմ ենք օգտագործելու, սկզբից պատրաստենք կրեմը: Եթե ունեք վանիլի ձողիկ (կարող եք գտնել համեմուքների խանութներում կամ պատվիրել համացանցով), երկայնքով կիսեք եւ միջուկը` մանր, սեւ հատիկները դանակի բութ կողմով հանեք եւ լցրեք կաթսայի մեջ, որի մեջ գցեք նաեւ կիսված ձողիկը: Ավելացրեք կաթն ու շաքարավազը եւ դրեք թույլ կրակին: Պարբերաբար խառնեք, որ շաքարավազը լուծվի:

Առանձին կաթսայի մեջ լավ հարեք ձվի դեղնուցները եւ օսլան: Հենց կաթը հասնի եռման աստիճանին, շատ բարակ շիթով կաթն ավելացրեք հարած ձվի եւ օսլայի խառնուրդի վրա` անընդհատ խառնելով, որպեսզի ձուն չեփվի կաթի տաքությունից:

Ապա այս ողջ խառնուրդը կրկին դրեք շատ թույլ կրակի վրա: Պարբերաբար խառնեք, մինչեւ պնդանա: Կարող եք վանիլի ձողիկը հանել, լվանալ եւ դնել ձեր շաքարամանի մեջ` կունենաք վանիլի բնական բուրմունքով շաքարավազ:

Կրեմը դրեք սառչի, անցեք խմորի պատրաստմանը:

 

Կարագը հալեցրեք: Ձվի դեղնուցները հարեք շաքարավազի հետ, ապա ավելացրեք հալած կարագը, շարունակեք հարել: Առանձին ամանի մեջ հարեք սպիտակուցները: Մեկ այլ ամանի մեջ` սերուցքը:

Ձվի դեղնուցով խառնուրդին ավելացրեք ալյուրը, նշի ալյուրը (համեմուքների խանութներում վաճառվում է նշի ալյուր, բայց կարող եք պարզապես աղացած նուշ վերցնել) եւ սոդան: Տանձը լվացեք, մանր կտրատեք, ավելացրեք խմորին: Ավելացրեք լավ հարած սերուցքը, ապա` սպիտակուցը: Այս երկուսն ավելացնելիս` մի օգտագործեք էլեկտրական հարիչ, խառնեք փայտե կամ սիլիկոնե գդալով:

 

Ջեռոցի թավայի մեջ լցրեք խմորը ու դրեք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Մոտ կես ժամից փայտիկի օգնությամբ ստուգեք խմորի պատրաստվածության աստիճանը: Եթե պատրաստ է` անջատեք, թողեք 10 րոպե ջեռոցում հանգստանա, ապա հանեք: Երբ ամբողջությամբ սառչի` մեջտեղից կիսեք:

 

Մինչ խմորը ջեռոցում եփվում է, շարունակեք պատրաստել կրեմը: Կարագը, որ նախատեսված էր կրեմի համար լավ հարեք, գդալ-գդալ ավելացրեք կաթնային խառնուրդը, որը պետք է ամբողջովին սառած լինի: Ավելացրեք նաեւ կրեմի համար նախատեսված նշի ալյուրը եւ նշի լիկյորը` ամարետոն:

 

Կրեմի կեսը քսեք շերտերից մեկին: Վրան մանրեք մեկ-երկու հատ նշաբլիթ (миндальное печенье): Դրեք հաջորդ շերտը: Սրա վրա էլ քսեք կրեմը, ապա կրեմապատեք եզրերը: Տորթը զարդարեք մանրած նշով եւ նշաբլիթներով:

Դրեք սառնարան` առնվազն 4-5 ժամով, իսկ ավելի լավ է` ամբողջ գիշեր: Առավոտյան վայելեք այս նրբահամ եւ անկրկնելի տորթը:

 

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա Բարսեղյանը

«Առավոտ»

25.02.2017

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2017
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728