Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ձուկը` լոլիկով

Փետրվար 05,2017 12:30

Առաջարկում եմ ձուկը պատրաստելու չափազանց հեշտ, շատ արագ, մատչելի եւ միեւնույն ժամանակ` շատ համեղ տարբերակ` լոլիկով շոգեխաշած ձուկ: Այս եղանակով պատրաստելու համար կարող եք վերցնել ցանկացած ձուկ` իշխան, սիգ, պնդաճակատ, ծածան, կարմրախայտ եւ այլն: Բացի ձկից ձեզ պետք կգա եւս մեկ բաղադրիչ` սեփական հյութի մեջ պահածոյացված լոլիկ: Ըստ էության` այսքանը բավական է, մնացածը` ըստ նախասիրության:

Անհրաժեշտ մթերքները

 Ձուկ – 1 կգ

Սեփական հյութի մեջ պահածոյացրած լոլիկ- 1 կգ-անոց տարայով

Աղ, սեւ պղպեղ- ըստ ճաշակի

Կանաչի (ըստ ճաշակի, կարող եք վերցնել մաղադանոս, համեմ, թարխուն, սամիթ, որը կամենաք)- մի քանի ճյուղ

Չորացրած կանաչի` նույնպես ըստ ճաշակի

Կարագ- 50 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Ձուկը մաքրել, լավ լվանալ: Կտրատել: Խորը թավայի կամ համեմատաբար տափակ կաթսայի մեջ դատարկել սեփական հյութի մեջ պահածոյացված լոլիկի կեսը, վրան շարել ձկան կտորները, ծածկել մնացած լոլիկներով, վրան լցնել նաեւ տարայի մեջ եղած ողջ հյութը:

Համեմեք աղով եւ սեւ պղպեղով, բայց չմոռանաք, որ լոլիկները աղով են պատրաստված, եւ հարկ եղածից քիչ աղ դրեք: Կաթսայի կափարիչը փակեք եւ դրեք միջին կրակին: 20 րոպե անց ձկան վրա ավելացրեք մանր կտրատած կանաչին եւ կարագը, կրկին փակեք կափարիչը, եւ անջատեք կրակը:

Մատուցեք 10-12 րոպեից:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց
Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2017
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728