Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Երևանը National Geographic-ի՝ համեղ սնունդ ունեցող 6 ամենաանսպասելի քաղաքների շարքում է

Հունվար 13,2017 14:40

National Geographic պարբերականը Երևանը ներառել է «ուտելիքի սիրահարների համար 6 անսպասելի քաղաքների» շարքում՝ հիշեցնելով, որ բոլորովին վերջերս Հայաստանը ճանաչվեց ճանապարհորդելու համար 10 լավագույն վայրերից մեկը:

Հոդվածի հեղինակը խորհուրդ է տալիս լավ ուտելու համար ընտրել Շարլ Ազնավուրի հրապարակը՝ որպես ելակետ: Նախաճաշի համար կարելի է ֆրանսիական տոստ փորձել «Արթբրիջ» գրադարան-սրճարանում, որտեղից կարելի է գնել նաև քաղաքի ուղեցույց կամ բացիկներ:

Առավոտյան քաղաքի տեսարժան վայրերում շրջելուց հետո «Խինկալիում» կարելի է ճաշակել վրացական ավանդական խինկալի, իսկ կեսօրին սառը սուրճ կամ մեկ գավաթ գինի վայելել և հանգստանալ հենց հրապարակում գտնվող ժամանակակից իտալական «Մարտինի Ռոյալ» բացօթյա սրճարանում:

Օրը կարելի է փակել ավանդական հայկական ուտեստներ առաջարկող «Դոլմամա» ռեստորանում, որն ինքնին հնագույն արվեստի գործ է հիշեցնում:

Հոդվածագիրը նկատում է, որ Հայաստանը հայտնի է իր խորովածով, իսկ Երևանում ամենահամեղ խորովածը կարելի է ճաշակել Պռոշյան փողոցում, որը համարվում է խորովածի փողոց:

Հեղինակը նաև խորհուրդ է տալիս զբոսնել Կասկադի շրջակայքում, որը հսկայական աստիճաններով քաղաքի կենտրոնը կապում է «Մոնումենտ» թաղամասին:

Երեկոյան ժամերի համար կատարյալ է «Շարլ» բացօթյա ռեստորանը, որտեղ կարելի է փորձել ինչպես եվրոպական, այնպես էլ հայկական խոհանոց, որից հետո մի փոքր այն կողմ կարելի է գինի կամ սուրճ խմել «Մալոկո» սրճարանում կամ շոկոլադ վայելել «Կասկադ Շոկոլատերիայում»:

 

Պատրաստեց՝ Վիկտորյա ԱՆԴՐԵԱՍՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունվար 2017
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Դեկ   Փետ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031