Իրականում այս տորթն անուն չունի, պարզապես գազարով տորթ է: Սակայն գազարն այնքան պրոզայիկ մթերք է նման համեղագույն վայելքի համար, որ սխալ կլիներ այդ տորթին իր համին արժանի անվանում չտալը:
Անհրաժեշտ մթերքները
Գազար- 300 գրամ
Շագանակագույն շաքարավազ- 200 գրամ
Ձու- 2 հատ
Ալյուր- 150 գրամ
Բուսական յուղ- 150 գրամ
Ընկույզ- 1 բաժակ
Չրեր, չամիչ՝ ըստ ճաշակի (պարտադիր չէ)
Համեմունքներ՝ դարչին, մեխակ, հիլ, մշկընկույզ (мускатный орех)
Կարդացեք նաև
Սոդա կամ փխրեցուցիչ- 1 թեյի գդալ
Աղ- 0,5 թեյի գդալ
Կրեմի համար՝
Նարնջի կեղեւ- 1 նարնջի
Մասկարպոնե կամ այլ սերուցքային պանիր- 100 գրամ
Շաքարի փոշի-100 գրամ
Վանիլի մզվածք (էքստրատ)- 1 թեյի գդալ կամ նույնքան նարնջի լիկյոր
Պատրաստման եղանակը
Ձուն եւ շաքարավազը լավ հարել, ավելացնել մանր քերիչով քերած գազարը, բուսական յուղը, կրկին հարել, ապա ավելացնել չոր մթերքները՝ ալյուրը, սոդան, կտրատած ընկույզը, չրեղենը, աղը, համեմունքները:
Լցնել ջեռոցի թավայի մեջ եւ դնել նախապես 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ մեկ ժամով:
Պատրաստ լինելուց հետո թողնել սառչի, որից հետո վրան քսել կրեմը:
Կրեմի համար պարզապես գդալով խառնեք իրար սերուցքային պանիրը, շաքարի փոշին, նարնջի մանր քերած կեղեւը, նարնջի լիկյորը կամ վանիլը:
Դրեք մի քանի ժամով սառնարան, որից հետո կարող եք մատուցել:
Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ
«Առավոտ»
12.11.2016
Իսկ ստեպղինով որ սարքէք, դեռ աւելի համեղ կը լինի:
(جزر …)