Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Մաքրած մրգերը ցողեք կիտրոնի հյութով եւ մի քանի վայրկյան պահեք սառը ջրի տակ` դրանք չեն սեւանա

Նոյեմբեր 02,2016 13:00

Հյութը հարուստ է կիտրոնաթթվով, պարունակում է բազմաթիվ մակրո եւ միկրո տարրեր, C, A, B խմբի վիտամիններ, աղեր։ Կիտրոնի հյութը համարվում է հակաքաղցկեղային, անոթաամրացուցիչ, հակավիրուսային, հակամիկրոբային, արյունաստեղծ, հակալնդախտային, հակասկլերոզային, թունազերծիչ, հակաբորբոքային, ամոքիչ, միզամուղ, հանգստաբեր միջոց։ Միզաքարային հիվանդության ժամանակ խմում են 50 գ կիտրոնի հյութ, օրը 3 անգամ, իսկ ջրով նոսրացված հյութը խմում են որպես ախորժաբեր, ջերմությունը իջեցնող միջոց:

Որպեսզի կիտրոնը երկար ժամանակ տան պայմաններում կարողանաք պահել, պետք է կաթսայի տակ աղ ցանել, կիտրոնները շարել վրան եւ անպայման ծածկել կափարիչով: Սառնարանում չպահելու համար կարող եք կիտրոնները լցնել սառը ջրի մեջ եւ հաճախակի ջուրը փոխել:

Սառը ջրի մեջ կարող եք նաեւ թառամած կիտրոնը դնել եւ ջուրը հաճախակի փոխել:

Կիտրոնի հյութը քամելուց առաջ խորհուրդ է տրվում մի քանի րոպե պահել տաք ջրի մեջ` հյութն ավելի բուրավետ լինելու համար:

Կիտրոնը թարմ պահելու համար պետք է կտրվածքը դեպի վեր դնել եւ ծածկել բաժակով:

Մաքրած խնձորը, տանձը եւ մյուս մրգերը կիտրոնի հյութով ցողելու եւ մի քանի վայրկյան սառը ջրի տակ պահելու դեպքում դրանք չեն սեւանա:

Այն մարդիկ, որոնց ատամները դեղնում են ծխախոտից կամ այլ պատճառներից, կարող են սննդի սոդայի եւ մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութով մաքրել: Սա չի կարելի անընդհատ կրկնել` ատամների էմալը չփչացնելու համար:

 

Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ

«Առավոտ»

01.11.2016

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Ամենաընթերցված

Օրացույց
Նոյեմբեր 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հոկ   Դեկ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930