Մոշը օգտակարությամբ աչքի ընկնող հատապտուղ է: Այն իր մեջ պարունակում է 84 տոկոս ջուր, 3-3.5 տոկոս գլյուկոզա, նույնքան ֆրուկտոզա, փոքր քանակությամբ սախարոզա, օրգանական թթուներ, A, C, B վիտամիններ, մակրո եւ միկրոտարրեր:
Հասուն պտուղների հյութը փորը թուլացնող հատկություն ունի, չհասունացածների հյութը` պնդացնող:
Առավոտյան քաղցած վիճակում 20-25 օր շարունակ 0.5-1 բաժակ մոշի թարմ հյութ խմելու դեպքում բարձրանում է արյան ճնշումը, նորմալանում սրտի աշխատանքը:
Մոշի թարմ հյութը նշանակվում է նաեւ սակավարյունության, շնչառական հիվանդությունների, շաքարախտի, տրախեիտի, բրոնխիտի, ֆարինգիտի, կոլիտի, գինեկոլոգիական հիվանդությունների, երիկամների, միզատար ուղիների հիվանդության, սիրտանոթային հիվանդությունների դեպքում:
Հյութն օգտագործում են 0.5-1 բաժակ՝ 1 ճաշի գդալ մեղրի հետ, օրը 3 անգամ:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ» օրաթերթ
21.09.2016թ.
Նշված մոտ 200 գրամ հյութը ստանալու համար անհրաժեշտ կլինի առնվազն 1 կգ մոշ… Օրն 3 անգամ, 25 օր շարունակ… այսինքն 75 կգ մոշ… Հետաքրքիր է, մոշն Երևանում ի՞նչ արժե…