ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական Ծառայության նախաձեռնությամբ հուլիսի 14-ին կազմակերպվել է հանդիպում ոչ ալկոհոլային գազավորված ըմպելիքների արտադրությամբ զբաղվող տնտեսավարողների հետ, որին ներկա էր նաև «Սպառողների ասոցիացիա» ՀԿ նախագահ Արմեն Պողոսյանը: Քննարկման թեմա ոչ ալկոհոլային ըմպելիքների շուկայում իրավիճակի բարելավումն ու թերությունների վերացումն էր:
Հանդիպման մասնակիցները, մինչ օրակարգային խնդրին անդրադառնալը, ողջունել են վերահսկող կառույցի, հասարակական կազմակերպության և արտադրողների միջև քննարկման եռակողմ ձևաչափը՝ համարելով այն համագործակցության արդյունավետ միջոց: Ծառայության ներկայացուցիչները խոսել են արտադրության բոլոր փուլերում բարեխիղճ աշխատելու և սահմանված նորմերին հետևելու կարևորության մասին՝ տնտեսավարողներին ներկայացնելով անվտանգության պահպանման տեսանկյունից ամենակարևոր գործոնները, այն է՝ վերահսկողություն արտադրության մեջ օգտագործվող ջրի, ոչ ալկոհոլային գազավորված ըմպելիքների բաղադրիչների նկատմամբ (պետք է համապատասխանեն սահմանված թույլատրելի չափորոշիչներին), տարան (շիշը, որի մեջ լցվում են ըմպելիքները), որը նույնպես պետք է թույլատրելի լինի ըմպելիքների շշալցման համար անվտանգության տեսանկյունից և ունենա համապատասխանության սերտիֆիկատ, տարածքի և աշխատակիցների սանիտարահիգիենիկ նորմերի պահպանումը և այլն:
Հանդիպման ընթացքում քննարկվել են հայտնաբերված անհամապատասխանություններն ու թերացումները, դրանց պատճառներն ու արագ լուծման հնարավոր ուղիները, տրվել են հանձնարարականներ։
Պայմանավորվածություն է ձեռք բերվել առաջիկա քայլերի վերաբերյալ. մասնավորապես՝ տնտեսավարողները պետք է սեղմ ժամկետում՝ հաջորդ շաբաթվա ընթացքում, ներկայացնեն իրենց արտադրական գործունեության ընդհանուր պատկերը, որպեսզի Ծառայությունը կարողանա հասկանալ արտադրության կազմակերպման թույլ կողմերը, ուղղորդի դեպի ճիշտ լուծումներ, վերահսկի դրանց արագ կարգավորումը։
Կարդացեք նաև
Ծառայությունը հետամուտ կլինի տրված հանձնարարականների ժամանակին ու հստակ կատարմանը և թերացումների դեպքում կդիմի առավել խիստ միջոցների:
ՀՀ ԳՆ սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայություն