Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Սմբուկով, դդմիկով եւ լոլիկով շարովի՝ «Ռատատույ»

Հուլիս 10,2016 12:30

Ամառային այս բանջարեղենների՝ սմբուկ-դդմիկ-լոլիկ-պղպեղ, խառնուրդը սիրված է գրեթե բոլոր ազգերի խոհանոցում: Ֆրանսիացիներն այդպիսի ուտեստն անվանում են «ռատատույ», իտալացիները՝ «կապոնատե», մենք՝ «աջապսանդալ»: Բաղադրիչները նույնն են, պատրաստման եղանակը՝ տարբեր: Ռատատույը պատրաստվում է ջեռոցում, կա ռատատույի պատրաստման ավելի քան 50 տարբերակ: Իմ առաջարկածը ամենապարզ տարբերակներից է:

 Անհրաժեշտ մթերքները

Սմբուկ-3 հատ

Դդմիկ-3 հատ

Լոլիկ- 3 հատ

Թարմ կանաչ կամ կարմիր պղպեղ- 1 հատ

Սոխ-1 հատ (պարտադիր չէ)

Սխտոր- 3-4 պճեղ

Աղ, պղպեղ- ըստ ճաշակի

Չորացրած կանաչիների խառնուրդ, ցանկալի է «պրովանսյան»՝ 1 ճաշի գդալ

Ձիթապտղի յուղ- 2-3 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Ցանկալի է, որ սմբուկներն ու դդմիկները լինեն միահավասար չափի, եթե հավասար չեն, ապա վերցրեք այն քանակով, որ կտորները հավասար լինեն: Օրինակ, եթե սմբուկը կրկնակի երկար է դդմիկից, ապա 2 սմբուկ եւ 4 դդմիկ վերցրեք: Կարեւորը, որ կտրատելուց հետո հավասար քանակի կտորներ լինեն:

Բանջարեղենը լվացեք: Սմբուկը կեղեւեք: Հերթով կտրատեք կլոր-կլոր կամ կիսալուսնաձեւ:

ratatui1 ratatuy2

Ջեռոցի հրակայուն տարայի հատակը պատեք 1 ճաշի գդալ ձիթայուղով: Շարեք բանջարեղենը հերթականությամբ՝ մեկը մյուսին հենված՝ սմբուկ, դդմիկ, լոլիկ, թարմ պղպեղի շերտ, եթե սոխ ավելացնում եք՝ թարմ սոխի շերտ, ապա նորից՝ նույն հերթականությամբ: Եթե տարան կլոր է, կարող եք շարել շրջանաձեւ: Մանր կտրատած կամ մանր անցքերով քերիչով անցկացրած սխտորը լցրեք բանջարեղենի վրա: Չորացրած կանաչեղենը, աղ, պղպեղը նույնպես լցրեք բանջարեղենի վրա: Մնացած ձիթայուղով ցողեք բանջարեղենները եւ դրեք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:

ratatuy3 ratatuy4

Կարելի է տոմատի թանձրահյութ լցնել բանջարեղենի վրա, սակայն առանց դրա էլ շատ համեղ է ստացվում:

Եփվում է 20-30 րոպե:

Կարող եք մատուցել ինչպես տաք վիճակում՝ որպես մսի, ձկան, հավի խավարտ կամ ինքնուրույն ուտեստ, այնպես էլ սառը վիճակում:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ»

09.07.2016

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Հուլիս 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Օգո »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031