Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Թել-խմորով նախուտեստ՝ «Թռչնաբույն»

Մարտ 27,2016 12:30

Թել-խմորը, որով պատրաստում են արեւելյան «ղադայեֆ» կամ «կենեֆե» կոչվող թխվածքները, կարելի է օգտագործել նաեւ նախուտեստ պատրաստելու համար: Այն շատ գեղեցիկ է նայվում, շատ համեղ է, եւ թեթեւ: Պատրաստվում է արագ եւ հեշտ:

Անհրաժեշտ մթերքները

Թել-խմոր- 300  գրամ

Ձիթապտղի յուղ- 1-2 ճաշի գդալ

Սաղմոնի ֆիլե-150-200 գրամ (կարելի է փոխարինել որեւէ այլ ձկնատեսակով՝ ապխտած կամ աղ դրած, նույնիսկ՝ պահածոյացված թյունոսով)

Ավոկադո- 0,5 հատ

Կիտրոնի հյութ-1 ճաշի գդալ

Թարմ վարունգ- 1հատ

Կանաչ սոխ- 3-4 հատ

Սամիթ -3-4 ճյուղ

Կաթնաշոռային պանիր- 150  գրամ

Թթվասեր կամ մայոնեզ- 1 գդալ

Համեմունքներ-ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Թել-խմորները սովորաբար սառեցված վիճակում են վաճառում: Ապասառեցրեք խմորը ամբողջովին: Կիսասառեցված խմորի հետ աշխատելը շատ դժվար կլինի: Կեքսերի համար նախատեսված տարաների մեջ դրեք կեքսերի համար նախատեսված թղթե ֆորմաներ, թել-խմորը կտրատեք 10 սմ-անոց կտորների եւ տեղավորեք այդ ֆորմաների մեջ՝ սեղմելով, որ մեջը փոսիկ առաջանա:

naxutest1

Ձիթապտղի յուղով թեթեւակի ցողեք յուրաքանչյուր «բնիկը»: Թխեք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մինչեւ ոսկեգույն դառնալը:

Այդ ընթացքում պատրաստեք լցոնը: Կաթնաշոռային պանիրը խառնեք մայոնեզի կամ թթվասերի հետ, մեջը լցրեք մանր կտրատած կանաչ սոխն ու կանաչին, աղ եւ սեւ պղպեղ, լավ խառնեք: Առանձին կտրատեք սաղմոնի ֆիլեն (բնականաբար, այն պետք է լինի արդեն մշակված՝ թույլ աղ դրված կամ ապխտած, եւ ոչ թե հում), վարունգը: Ավոկադոն կտրատելուց անմիջապես հետո ցողեք լիմոնի հյութով, որպեսզի չսեւանա:

naxutest2

Երբ «բնիկները» պատրաստ լինեն, թողեք սառչեն, որից հետո տեղավորեք մատուցարանի մեջ՝ հենց թղթե ֆորմաներով, ապա լցոնեք պանրային խառնուրդով: Լցոնի վրա դրեք կտրատած վարունգի, ավոկադոյի եւ ձկան կտորներ: Վերջում կարող եք մի քիչ էլ կանաչի ավելացնել՝ տեսքի համար: Մատուցեք անմիջապես: Եթե հյուրերը գալու են ավելի ուշ, ապա կարող եք նախապես պատրաստել «բնիկները» եւ լցոնը, սակայն լցոնեք միայն հյուրերի գալուց անմիջապես առաջ:

naxutest3

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մարտ 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Փետ   Ապր »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031