Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ռեհանը կոսմետիկայի մեջ էլ է օգտակար

Փետրվար 11,2016 11:00

Կոտրվող, փափուկ եղունգներն ամրացնելու նպատակով շաբաթը մեկ-երկու անգամ որոշ ժամանակ եղունգները պահել բուսական յուղի մեջ, որին ավելացվել է վիտամին A, երեք կաթիլ յոդ կամ հինգ կաթիլ կիտրոնահյութ։

Եղունգների կնճռոտության դեպքում կարելի է պատրաստել հետեւյալ քսուքը. 50 գրամ մեղրամոմը հալել մարմանդ կրակի վրա, ապա ավելացնել 50 գրամ մեղր եւ 2-3 րոպեից ավելացնել 25 գրամ կտավատի մանրացրած սերմ։ Փայտե գդալով լավ խառնել, եռացնել 5 րոպե։ Կրակից վերցնել, չքամել։

Ռեհանը խորհուրդ են տալիս ոչ միայն շատ օգտագործել սննդակարգում` ամրացնում է սիրտը, լավ միզամուղ ներգործություն ունի, օգտագործում են նաեւ կոսմետիկայում. 50 գրամ թարմ, մանրացրած ռեհանը թրմել 200 գրամ ձիթապտղի կամ որեւէ այլ բուսական յուղի մեջ մեկ շաբաթ, քամել եւ օգտագործել կոտրվող եղունգների եւ արմունկների կոշտացած մաշկի դեպքում։

Եղունգներն ամրացնելու համար մինչեւ քսուք օգտագործելը ձեռքերը դնել կերակրի կամ ծովային աղի ջրային տաք լուծույթի մեջ: Ապա գոլորշու վրա հալեցնել 4 գրամ մեղրամոմ, ավելացնել խաշած ձվի դեղնուց, դեղձի յուղ, խառնել այնքան, որ ստացվի միատարր զանգված: Քսուքը եղունգներին քսել քնելուց առաջ եւ կրել ձեռնոցներ:

Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ

«Առավոտ» օրաթերթ
10.02.2016

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Փետրվար 2016
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հուն   Մար »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29